Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Anemija ili



Image Hosted by ImageShack.usDanas najčešće možemo čuti riječ anemija,to jest da neko ima MALO krvi i nekvalitetne krvi.Najmanje ima onih koji starno znaju pravi uzrok. Kako doći do prave doktorske dijagnoze.Vrlo je malo doktora koji će baš da posveti pažnju nekom pacijentu sa ovim problemom,tj. da pronađe uzrok a ne da liječi posljedicu.Znači treba naći gdje je kvar,gdje dobra krv odlazi,zašto nemam sve što treba u krvi ,iako se hranim i ponašam u zdravom duhu. Zato se nikad ne predajite ,ako vam doktor ili neko drugi ponudi lijek za anemiju,ništa niste uradili time,samo odugovlačite svoju bolest,svoj problem.Jer kada prestanete trošiti lijekove za anemiju ,ona se opet vrati.Zašto? To znači da tu nešto nije u redu.Ako je loša ishrana ,onda to treba odmah popraviti.Ali ako nije? - Može biti puno drugih problema,neki od njih su: 
1. Ako je ginekološki,to se riješi i u redu,ili bar znate da je to .Ali morate biti sigurni da je to uzrok anemije.
 2. Može biti problem u crijevima,bilo debelom ili tankom,ili želucu.Ovako ugrubo ,to može biti opasnost za anemiju,samo treba provjeriti.Ako je krv u stolici ,možda je to ,doktor će utvrditi.Malo teže ide ta provjera,nekome i bolna,ali sreća kratko traje i sazna se ono u što ste možda sumnjali. Kada se utvdi dijagnoza ,pridržavati se liječenja,a uz ovo prirodni lijek kao dodatak.Borba sa anemijom nije nimalo jednostavna,kod nekih traje nekoliko godina a kod nekih cijeli život. Jeste li čuli za doktora za krv,hematologa?Puno ih nije znalo ko je to,i šta mu je posao.To je osoba koja će vam pomoći.Ali će rijetko koji doktor dati uputnicu da idete tom hematologu,jer misli da je i on dovoljno pametan da riješi vaš problem. Uz to možete i prirodne lijekove uključiti,uz znanje doktora,to je najbolje kada je tačna dijagnoza uspostavljena.Imao sam iskustvo sa ovim, pa zato ovo i pišem,nisam čuo ni od koga niti izmislio,borba za zdravlje traje cijeli život,i treba pobijediti. Evo jedan čaj koji je super za krv:Po jednu kašiku žare,kunice s cvijetom i nevena cvijeta sipati u 0,5 l prokuhane vode,da odstoji van vatre oko 60 minuta.Procijediti i piti u toku dana umjesto vode u gutljajima ,a kada ste gladni,tj. pola sata prije jela može i malo više gutljaja.Ovoga se držati bar 40 dana,ne preskakati dane. Eto toliko za sada o anemiji,o tome se može pisati danima.U narednom periodu slijedi nastavak ...


label:zelje,anemija,recept za anemiju,za krv,ljekovito bilje,trave,žara,kunica

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.