Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Sinusi i liječenje II dio

Sinusi:Pisao sam dosta o sinusima,ali evo još jednom  opis,kako to sve izgleda .
Cilj liječenja sinusitisa bi trebao biti otvaranje sinusa.
Dobra i zdrava prehrana, koja sadrži voće i sirovo zeleno povrće može pomoći otvaranju sinusa, ali i prevenciji nastanka upale. Također su vrlo korisni vitamini A i C. Vitamin A se nalazi u naranči, te žutom povrću, punomasnom mlijeku, vrhnju, maslacu…
Vitamin C se nalazi u citričnom voću, šipku, brokulama, rajčicama, paprikama…
Korisno je sve čime se općenito jača imunitet.
Važno je također, piti mnogo tekućine, najbolje čaja. Stari ljekoviti recept za odčepljene sinusa je para.

 Udišite paru iz smjese vode i šalice čaja. Dodate li u vodu nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa vrlo je vjerojatno da će vam se nos odčepiti.
Stanje može olakšati i ronjenje u morskoj vodi, ali za to ćete ipak trebati pričekati još nekoliko mjeseci, a u međuvremenu mogu pomoći kupovne kapi za nos na temelju morske vode. Ili ukapavanje obične vode zasoljene morskom kuhinjskom soli (na 3 dl, stavite jednu čajnu žličicu morske soli, važno je da bude prirodna morska bez dodataka joda). Nakon ukapavanja potrebno je nos dobro ispuhati, kako se voda ne bi zadržavala u sinusima što može pogoršati stanje.
Upalu sinusa ćete spriječiti izbjegavate li propuhe i sjedenje kod otvorenih prozora. Klima također utječe na začepljenje sinusa. Pobrinite se da je u prostoru u kojem boravite uvijek dovoljna količina vlažnosti i da zrak nije isušen. Na ovo treba posebno obratiti pozornost zimi, jer centralno grijanje isušuje zrak.


Eto,ako neko ima morske vode  u kući može sebi pomoći,ko ima Guber vode iz Srebrenica za sinuse i on može sebi pomoći,ko ima Švedsku grančicu  lijek koji mu može pomoći kod bolova glave i za lakše disanje i td. ovo je opširnije na I dijelu o sinusima.

Tags:sinusi,imunitet,klima,čaj,lijek,


sinusi,sinusitis,liječenje sinusa,glavobolja,parenje sinusa,morska kuhinjaska so,sinusi i liječnje sinusitisa

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.