Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Prekomjerno konzumiranje alkohola i srce


Alkohol u prvom redu treba posmatrati kao gastronomski užitak a ne kao preventivnu namirnicu koju bi trebalo redovno unositi u organizam.

 Za podizanje, na primjer, HDL holesterola znatno je  zdravija redovita tjelesna aktivnost.


Pozitivan učinak djelovanja alkohola je zanemariviji od štete koju može prouzrokovati prekomjerno konzumiranje alkohola.
Alkohol može biti i koristan i opasan po zdravlje. Dok umjereno pijenje pomaže srcu, obilna konzumacija alkohola uzrokuje povišenje krvnog pritiska/tlaka, a pet i više pića u jednom danu doprinose pojavi fibrilacije atrija - jednog tipa nepravilnog rada srca što može pospješiti formiranje ugruška.
 Tijekom godina obilna konzumacija alkohola može dovesti do hroničnog zatajenja rada srca. Srce postaje preslabo da funkcioniše kao "pumpa", što rezultira i oštećenjem ostalih organa zbog nedovoljne dopreme kisika stanicama.
Poznato je da suviše alkoholnog pića oštećuje jetru, ubija moždane stanice te povećava rizik tumora u ustima, na jednjaku, grkljanu, jetri, debelom crijevu, plućima i dojkama.
Pijte vodu - i voda je dobra za piće! 
Primjerena hidracija je neophodna za normalno funkcionisanje svih procesa organizma. Ali srčani bolesnici, ovisno o visini oštećenja srca, ipak moraju biti oprezni kod unosa tekućine.

tags:alčkohol,ishrana,organizam,tumor,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.