Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Banane u ishrani

Odmah u uvodu ono glavno o bananama:Pojesti za doručak bananu je zlata vrijedno,za ručak je srebra vrijedno ,a za navečer pojesti bananu je ravno ubistvu.
A evo što još pišu razni časopisi: Banane sadrže tri prirodna šećera: saharozu, fruktozu i glukozu, kombinovane s vlaknima. Banana daje trenutne, podržavajuće, krepke i hranjive količine energije. Istraživanja su pokazala da konzumacija samo dvije banane dnevno obezbjeđuje energiju dovoljnu za 90 minuta napornog rada. Dakle, nije čudno što se banana smatra voćem broj jedan kod vodećih svjetskih atletičara. 
Banana nam, takođe, pomaže da ostanemo u dobroj formi. Može nam pomoći u prevladavanju ili sprečavanju znatnog broja bolesti, postajući tako sastavni dio naše dnevne prehrane. 
Prema istraživanju provedenom među ljudima koji pate od depresije, mnogi od njih osjećali su se znatno bolje nakon što su pojeli bananu.
 Banana sadrži triptopan, vrstu bjelančevine koju tijelo pretvara u serotonin, koji je poznat po tome da nas opušta i poboljšava raspoloženje. Bogata je željezom i može postaknuti stvaranje hemoglobina u krvi i tako pomoći kod nekih slučajeva anemije. I
izrazito je bogata i kalijumom, a sadrži malo soli što ovo voće čini savršenim kod problema s krvnim pritiskom. Banane mogu pomoći kod odvikavanja od pušenja. B6, B12 , kalijum i magnezijum koji se nalaze u bananama, pomažu u oporavku tijela od učinaka povlačenja nikotina.
I još ovo, zrele banane su pokazale bolje djelovanje od nezrelih.

tags:banane,zdravlje i banane,zdrava hrana,daje snagu i umanjuje stres,banana daje raspoloženje,banana protiv anemije,bogate su željezom,protiv pušenja je i banana

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.