Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Savjeti kod problema sa žuči


Žuč


Savjeti kod problema sa žuči ,treba koristiti sljedeće:

-Narežite 2 grejpfruta sa korom na male komade, stavite u 1,5 litara vode i ostavite da odstoji preko noći, a zatim procijedite. Popijte šoljicu ujutro prije doručka.

-Popijte pola kašike maslinovog ulja 30 minuta prije jela. Tretman traje 2-3 sedmice.
Zatim je tu rotkva sadrži natrij, kalij, magnezij, vitamine, nigrosin, raphanol, sumporne heterozide, od kojih potječe Ijutina i miris. 
Dobro je jesti rotkvu ,svježe naribana rotkva pomiješana s uljem i limunovim sokom koristi se kao salata. Ne smije se soliti!

a može se jesti i zaslađena medom. 
Pomaže u slučajevima zatvora stolice, pokvarenog želuca, slabog teka, bolesne jetre, različitih pjega po licu i prištića na koži.

Jedan od novih pristupa oboljenjima žuči je korišćenje kokosovog ulja u ishrani.Otkriveno je da monogliceridi i digliceridi kaprilne (C8) i kaprinske (C10) kiseline iz kokosovog ulja rastvaraju žučne kamence kod ljudi. Oni kojima je odstranjena žuč mogu da pokušaju da u ishrani zamjene druge masnoće kokosovim uljem.Treba probati postepeno i početi sa malom količinom.
I mnoge ljekovite biljke koje su dobre za jetru dobre su  i za žuč,o tome drugi put.

Tags:Savjeti, žuč,grejpfrut ,kokosovo ulje,ljekovite biljke za jetru,bolesne jetre,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.