Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Za bolji rast kose


Kod problema sa rastom kose i odstranjenje peruti razrijeđena se tinktura arnike pomiješa s jednakim dijelom brezova soka, odnosno brezove vode (Betula alba), pa se time maže koža na glavi. 
Još bi trebalo  dvaput sedmično kosu namazati čičkovim uljem.
Tinktura napravljena od korijena ili cvjetova Arnike ili Brdjanke kako se još zove ,služi kao izvorna za pripremanje homeopatskih razrjeđenja.
 Nariban korijen ili cvjetovi preliju se u tegli sa 96 postotnim čistim alkoholom, tegla se zatvori i ostavi na Suncu ili na toplom mjestu 6-8 sedmica, zatim se tinktura procijedi i  filtrira.
Pri unutrašnjoj upotrebi brđanke treba biti vrlo oprezan jer je otrovna, pa se preporučuje uzimanje samo u dogovoru s doktorom i pod njegovim nadzorom.
 Ali ovdje je riječ o tinkturi koja se utrljava u koži glave tako da vam nije potreban ljekar.
Ali je pomenuto da ne bi neko pio tinkturu Arnike bez znanja ljekara ,jer se pije u kapima razrijedjenim sa čašom vode te nije za svakoga.

tags:rast kose,arnika,tinktura,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.