Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Kolonoskopija i polipi na debelom crijevu




Polipi na debelom crijevu se mogu ukloniti u toku kolonoskopije a ako su veći onda operativno.Kada se uklone kontrola je neophodna i to ako je riječ o benignoj promjeni bar svakih dvije godine kako bi se pratilo da se opet ne pojave,ali ako se radi o kancerogenim polipima nastavlja se liječenje.
Za one koji više vjeruju u prirodno liječenje došlo se do saznanja da se polipi mogu smanjiti pa i da nestanu pomoću mekinja i kore breze,korijena maslačka itd.Zatim još nekih prirodnih  i u narodu poznatih terapija.U tu svrhu je potrebno konzumirati svaki dan pomalo pšeničnih mekinja(2 kašike mekinja sipati u čašu vrelog mlijeka daa odstoji preko noći i sutra to pojesti na dva puta),dobro je to koristiti i kod prvencije iako će malo ko posegnuti za ovim lijekom ako nema polipe.
Pektini su nezamjenjivi kod sprjećavanja ove vrste kancera i ima ga u voću i povrću.Zatim tu su kupusnjače koje su največi neprijatelji polipa i raka debelog crijeva.Potrebno je svakodnevno pražnjenje debelog crijeva ,ako imate problema s tim dobro je uzeti lanenog sjemena samljeti ga i konzumirati svakodnevno po jednu kašiku te zaliti sa čašom dvije vode,jer voda je važna, piti je više nego obično.Prirodni aspirin se nalazi u mnogo voća i povrća i to je bolje od vještačkog aspirina a on prevenira pojavu raka debelog crijeva.

tags:kolonoskopija,polipi,

2 comments:

  1. What's up to every body, it's my first pay a quick visit of this blog; this weblog contains amazing and actually good data in support of visitors.

    ReplyDelete
  2. Hello Theгe. І found your blog ᥙsing msn. Tһis
    is a really well written article. I'll be surᥱ to bookmark іt and return to rеad moгe
    of ʏour usеful informаtion. Thankѕ for thе post.
    ӏ'll certɑinly comeback.

    Alѕo visit mү web site :: https://www.youtube.com/watch?v=-hvAMgKbkUs

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.