Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Štitnjača i ljekovite trave



Štitnjača i ljekovite trave:U prirodi je spas.Prije pet godina supruga je imala tegobe štitnjače,i trošila je neke tablete,kontrola svakih 3-6 mjeseci.
Od tada me interesovao rad štitnjače i tegobe koje čini ljudima tj.90% ženama,koliko sam ja to primijetio,ili ja ne viđam muškarce s tim problemom.

Pročitao sam mnogo knjiga o ljekovitom bilju i napravio sam jednu tinkturu kako bi to mogao napraviti svaki običan čovjek sa dobrom voljom.Moja supruga je sada dobro i za dvije godine je kontrola.
Tu je i jedan primjer od prije nekoliko dana kada je došla komšinica na kafu.
Govorila je tako promuklo,kao da je pjevala cijelu noć.
Popila je 15 kapi tinkture protiv tegoba štitnjače,koje piju još nekoliko žena iz blizine.
Komšinica je narednu rečenicu izgovorila normalno,bila je prijatno iznenađena.
Bez tog lijeka ne ide nigdje.Njoj je pomoglo ,a nekom drugom možda neće.Jedan lijek kod dvije osobe ne djeluje isto.
Ovaj recept jednostavno se pravi ,uzme se nekoliko mladih oraha cijelih ...ostatak je tu negdje na stranici.
Ovo dalje važi za one koji mrze sami sebe:
Ipak važno je da je lijek u prirodi,ko ne vjeruje i ne mora,ali sam se uvijek pitao zašto onda čita ove, za njega, gluposti.
Ipak,prvo se savjetujte sa ljekarom jer ovaj lijek je izričito za štitnjaču sa problemom hipotireoze.S druge strane mnogi su pravili ovaj lijek iako su imali problema sa hipertireozom i samo su konstatovali da im ovaj lijek nije pomogao ali ni odmogao.

tags:štitnjača,ljekovite trave,

23 comments:

  1. pmagajte ,jos taj recept da probam posto dr.ne pomazu

    ReplyDelete
  2. 15 kapi tinkture kada se popije,ta tečnost se razidje u ustima i grlu,tako da može samo kap-dvije da ode u želudac.Tako da ne može naškoditi.

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Imam uvećanu štitnu žlezdu sa toksičnom cistom, štitna normalno funkcioniše.šta bi bilo dobro da koristim od prirodnih lekova?

      Delete
  4. Da li svi imaju pozitivna iskustva sa lekovitim travama?

    ReplyDelete
  5. Bila je jedna anketa sa pitanjem da li vam je pomoglo prirodno liječenje ljekovitim biljem,od 52 glasača,njih 35 je napisalo da,9 ne i 8 ne uvijek.

    ReplyDelete
  6. nasikiram se i glas mi postaje drhtav ,slab i nešto me steže u grlu i oko štitne,može li vaš lijek pomoći

    ReplyDelete
  7. naravno ,saznat ćeš više o receptu putem meila

    ReplyDelete
  8. Recept za one uporne i one koji žele pokušati napraviti ,recept možete pripravljati po vašoj želji i dodoavati ono što vi mislite da je potrebno vašoj štitnjači,ovo malo kapi neće nikome naškoditi i na kraju ovog komentara znam one koji su koristili i pekmez od kruške i bilo im je od pomoći ali ne svima.
    Jednostavno se pravi ,uzme se nekoliko mladih oraha cijelih istuku se i stave u teglu,u to još ide božje drvce i rusomača sa cvjetovima sipa se rakija od kruške ,i to prve kapi, i ostavi na Suncu da stoji 40 dana.Ovo je još jedna potvrda da lijek postoji u prirodi.

    ReplyDelete
  9. Moju terapiju od 150 mg ljekar je smanjio na 75 mg i sve to zahvaljujuci bas ljekovitim travama i medu.
    Samo bih vas zamolila da ovaj jednostavan recept stavite na svoju stranicu jer se nadam da ce jos nekome biti od koristi.


    U kilogram meda stavila sam kunicu nisku i bokvicu. Kunicu i bokvicu sam oprane i sirove samljela na masini za meso i onda pomjesala sa medom. To sam trebala uzimati tri puta dnevno ali kako med otvara apetit ja sam to uzimala samo navece pred spavanje.Moram jos napomenuti da sam Kunicu i bokvicu sama brala i onoliko koliko stane u jednu saku tu kolicinu sam mljela .Veliki pozdrav

    ReplyDelete
  10. Dragocjena je svaka pomoć onima koji imaju problema sa štitnom,bilo bi lijepo da pomognu i drudima ovi prirodni recepti.Ako neko ima neki drugi recept za štitnu,pišite i pomozite ljudima u nevolji.

    ReplyDelete
  11. samo bi dodala za jedan komentar da nije tacno da med otvara apetit , slobodno uzmite tri puta dnevno ako je preporucljivo , ja med redovno koristim i nisam primjetila da mi otvara apetit

    ReplyDelete
  12. molim Vas da li možete napisati cijeli recept za štitnjaču. Hvala

    ReplyDelete
  13. Poruke slati na omangogle@gmail.com

    ReplyDelete
  14. može li bez božjeg drvca i kakav onjer da pravim na litru rakije?

    ReplyDelete
  15. Problemi na štitnjači se dijele u 2 velike grupe: hipotireoza i hipertireoza. Ovaj, gore navedeni, lijek može pomoći kod hipotireoze, mladi orasi imaju punu koru joda. Uzimanje ovog lijeka kod hipertireoze bi moglo rezultirati pojačanim problemima, a to je teško ustanoviti, jer štitnjača odgovara od 3h pa do dan-dva kasnije.

    Za hipotirozu je dobro jesti crnu rotkvu, prijesan i kuhan slatki kupus, tahan-halvu, hranu sa puno joda (plavu ribu, orahe;

    Za hipertireozu je dobro jesti crnu rotkvu (dobra za sve probleme štitne žl.) svakako brokoli, te kiseli kupus i puno C-vitaminai drugih antioksidansa, kao što su Ca, Mg i Zn (kalcijum, magmnezijum i cink.

    Otrovi za štitnu žlijezdu su: cigareta, kafa, alkohol i čokolada.
    Lijek za sve probleme štitne su zeleni sokovi (od zelenog povrća), A- vitamin (oprezno), B-vit,C-vit, E-vit, koenzim Q10 radi zaštite srca, aspirin kod upale i napada hipertireoze, te kod toksičnog adenoma do 6x dnevno po 500 mg (jako dobar aspirin-C). Stavljajte u hranu kurkumu, đumbir i cimet, ili barem pijte čaj od njih.

    Imam toksični adenom i meni lično pomažu i hladni oblozi od rakije uz aspirin. Rakiju staviti na neku krpicu ili frotirič i ne pokrivati šalom i najlonom (tako se pravi topli oblog od rakije kada nešto treba ugrijati).

    ReplyDelete
  16. da li neko zna kako se pravi rakija od kruske na ovaj vec poslat recept za stitnjacu
    hvala chicago

    ReplyDelete
  17. ja neznam pisati komentare ,ali kod stitne zlijezde dolazi do poremecaja kad vam netko smeta i pravi Probleme u duzem periodu (par godina).

    ReplyDelete
  18. lijepo što neki ljudi nastoje da pomognu drugima iako ih i ne poznaju.Hvala svima na iscrpnim savjetima.autor bloga.

    ReplyDelete
  19. Vjerujem u trave. Imam smanjenu funkciju štitne - hipotireoza. POšto i ja vodim blog o biljkama, istraživala sam, kombinirala. Nikad mi se nije dalo iskoristiti lijek s orasima mada odavno znam za njega. Meni pomaže ćurokotovo ulje u medu i prah korijena trave s Anda Maca (maka) koji reguliše hormone. Može se nabaviti u apotekama. Međutim, iako je držim pod kontrolom, zainatila sam se da ću je potpuno zaliječiti ??? iako kažu da je oštećenje nepovratno. Natojim tragati za odgovorima negirajući nemoguće. Hvala za recept s kunicom. Napravila sam ulje i pomiješat ću s medom, mislim da će i tako biti ok. Volim eksperimentirati, s biljkama koje nisu toksične,

    ReplyDelete
  20. javljam vam jer radi se o tome da mi tinktura za stitnjacu pomaze kada je pijem svakodnevno i ne osjecam gorcinu. Ali npr. ako je prestanem piti, tj. ako je ne pijem jedan duzi vremenski period osjecam se drugacije i slabije, pa sam odlucila da je pijem sto cesce.
    Hvala Vam mnogo na Vasim preporukama i savjetima.
    Zaista ste odlicni.
    Sve pohvale.

    ReplyDelete
  21. Pozdrav, molim pomoc.gdje na ovoj stranucu mogu naci recept kako napraviti tinkturu

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.