Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

SINUSI I GLAVOBOLJA



Za sinuse je najbolji lijek prirodni,i to Guber voda za sinuse.Ta voda teče u Srebrenici,gdje je bila banja -lječilište,može se natočiti koliko želiš.Samo nemojte pogriješiti jer tu ima nekoliko voda ,koje teku jedna do druge,i to u raznim objama.Svaka boja ima svoje značenje,tj. ono za šta je lijek.Kada se natoči boca te vode(to je dovoljno za cijelu obitelj) ,u to se stavi jedna tableta C vitamina od 500 mg,da može duže biti upotrebljivo.Moj sin je ovim izliječio sinuse.To ide ovako:Uzme se u dlan malo te vode i ušmrka se u nos.
Malo će da peće ili boli kako kod koga,ali to traje par sekundi,i tako nekoliko puta dnevno dok se ne izliječiš.Ima tu još nekih recepata,onih bakinih.
Ko nije probao onaj sigurni lijek iz Srebrenice,evo jedan drugi.Kaže jedna baka ,uzmi sine lanenu manju kesicu i stavi morske soli oko dvije šake.Ušij kesicu i ugrij na plati te to stavi na ćelo koliko možeš izdržati.Ali pazi da se ne opečeš.To držati dok se ne ohladi.ovo ponavljati dok se ne ozdravi,svaki dan jednom -dvaput.Tako se tope sinusi kaže baka.Ovo nisam probao,ali vjerujem baki.
Ako pak ni to ne upali,ja koristim Švedsku grančicu onu Slovensku,malo je skuplja ali i bolja.Na vatu se nakapa te tinkture i stavi se u nosnice,i tako se diše na nos ,i za koji minut glavobolja odlazi.Provjereno.A ostaje vam Švedska grančica i za mnoge druge stvari.




label:sinusi,švedska grančica,gorčica,biljke,bilje,c vitamin,guber voda,srebrenica guber,baka

11 comments:

  1. Neznam da li ce moje pitanje proci,ali neka se obrati na drugi tip sinuzita tj.maxilarni bez bolova, koji je mnogo teza forma sa strasnim tegobama,kao tezak kasalj po celi dan uz jutarnja gusenja,zbog slivanja skreta u dusnik,a svki dan je pakao uz kratko spavanje/ne spavanje 2-3 sata!Organizam je fizicki a o psihi no koment,strasno iscrpljen.Komplikacije,bakterije je u plucima,mogucnost dobijanja astme-bronho opstrukcije.Terapija vise nedelja veoma jakim antibioticima,koji su kratorocno delotvorni,i sve to ponovo u krug.Skeniranjem sinusa je potrvrdjeno da nema polipa i ciste koji su fatalni za ovu strasnu bolest.Saosecati se sa bolnim sinuzitom je ljdski,ali ovo je strasni sud!Astmaticari i slicni mogu da spavanjem predahnu,a ova forma je ubitacna!Lek je naci morski krastavac/mali do 5cm/i njegove kapi garantovano provaljuju sinuse,iz koijh se izluci jako neugodan sadrzaj, uz operz po jedna kap u nosnice dnevno.Za par dana vi ste bice koje se vraca u normalan zivot.Problem gde naci to malo cudo,koje kazu raste u okolini Mostara.Zdravlje je sve, a sve je nista!

    ReplyDelete
  2. MOJE DIJETE I JA SMO SVAKE GODINE PO 3 PUTA PILI ANTIBIOTIKE ZBOG UPALE GRLA, SINUSA, CESTO JE TO PRELAZILO I U POCETAK BRONHITISA, KASALJ ODNOSNO IZBACIVANJE SEKRETA JE MOGAO PROCI SAMO UZ INHALACIJE LIJEKOVIMA U LOKALNOM DOMU ZDRAVLJA.
    ZAHVALJUJUCI SAVJETIMA LJEKARA ORL IZ UKC TUZLA MI VEC 8 MJESECI NISMO NI USLI U DOM ZDRAVLJA. SAVJET JE SLIJEDECI: KOD PROBLEMA SA SINUSIMA I SEKRETOM KOJI SE SLIJEVA U GRLO TE IZAZIVA UPALE GRLA, GLASNIH ZICA I BRONHITIS(SVE MI SE TO I DOGODILO) POTREBNO JE SINUSE ISPIRATI BLAGO SLANOM STERILNOM VODOM. NAJPOVOLJNIJA I NAJSIGURNIJA VARIJANTA JE FIZIOLOSKA OTOPINA (KORISTI SE ZA INFUZIJE) JER JE STERILNA. ONA SE UZ POMOC STERILNE IGLE I SPRICE TAKODJER, UBRIZGA U SPRICU TE SE ONDA (KADA SE IGLA SKINE NARAVNO) UBRIZGAVA U NOSNICE. PRI TOME ISPIRATI SINUSE SA STO VECOM KOLICINOM OTOPINE TAKO DA SE GLAVA STO VISE NAGNE UNAZAD PA AKO SMO UBRIZGALI OTOPINU U DESNU PUSTITI DA ISTECE IZ LIJEVE NOSNICE I OBRNUTO.USRICATI JE I TAKO DA SE SLOBODNO SLIJE I U GRLO. OVA METODA DJELUJE EKSTREMNO ALI JE POTPUNO BEZOPASNA NE MOZE VAM NIKAKO NASKODITI I MOZE SE (I TREBA) PRIMJENJIVATI VISE PUTA DNEVNO. PO POTREBI I SVAKA 2-3 SATA. KOD UPALE GRLA KORISNO JE I GRLO ISPIRATI ISTOM FIZIOLOSKOM OTOPINOM. EFEKAT JE ISTI KAO I KOD KORISTENJA AKVA MARIS SPREJA.

    ReplyDelete
  3. Ovo je baš ekstremno,kako ste napisali,moj sin je probao tako nešto i to je ludo,vrištao je jedan minut i poslije sve bude u redu ali mu je i pomoglo.

    ReplyDelete
  4. Ovo sa ukapavanjem slane vode ne mora biti iz šprice.Ima u ZG-u jedna posuda za kupiti-izgleda kao Aladinova lampa, u koju se uspe slana voda i ispiru se nosnice ,do sinusa dolazi voda ako se ispravno radi.Samo ako su sinusi jako začepljeni trebat će jako puno ispiranja da se odčepe.

    ReplyDelete
  5. Ah, ti sinusi su pravi problem za mnoge ljude, a naročito su teški kod male dece.

    ReplyDelete
  6. Dobar dan svima.Htio bih vas pitati el imate nesto za polipe u nosu, brat mi je napravio 4 operacije ali nakon par mijeseci uporno mu se vracaju hvala.

    ReplyDelete
  7. Mislim da su to sve kratkotrajna rješenja. Trebalo bi naći načina da se to riješi zauvijek.

    ReplyDelete
  8. Imam dosta problema sa glavoboljom pa me zanima pomažu li ove stvari svima ili od osobe do osobe

    ReplyDelete
  9. Greetings from Florida! I'm bored at work so I
    decided to check out your website on my iphone during lunch
    break. I really like the information you provide here and can't wait to take a look when I get home.
    I'm amazed at how fast your blog loaded on my cell phone ..
    I'm not even using WIFI, just 3G .. Anyways, very good blog!

    ReplyDelete
  10. This is a great tip especially to those fresh to the blogosphere.

    Short but very precise information… Thank you for sharing
    this one. A must read post!

    ReplyDelete
  11. you're in reality a just right webmaster. The web site loading speed
    is amazing. It seems that you are doing any unique trick.
    Furthermore, The contents are masterwork.
    you've done a fantastic process in this matter!

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.