Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Kako pomoći muškarcu?

Muškarac u škripcu.Tema je izuzetno osjetljiva.Moram napomenuti da sam na jednom blogu pisao o ovome ,ali ljudi  vjerovatno ne poštuju ono što treba da urade,pa im je više smiješno,ali nije to smiješno.

Evo jednog od savjeta,ja savjete dajem prirodne,nema vijagri ili plamena niti šljive,hehe, itd.
Vrlo je jednostavno:Uzeti sjeme maka i susama po pet kašika i dobro pomiješati.Na ovo dodati sjeme od luka,mrvke,koprive po jednu kašiku i jednu kašiku šećera.
Ko ima vremena bolje je poslije dodati meda umjesto šećera,ali prvo treba sjemena samljeti u prah i dobro promiješati.Kada je sve gotovo,sipati u jednu čašu vino te u to sipati pola kašike one smjese ,sve pomiješati i pitzi u gutljajima.
Ne može možda od prve da reaguje,ali ne trba odustati,to treba da bude redovna terapija na duge staze,kao i neke druge stvari koje radimo a ne moramo.Pa ako neko ima dobrih ideja ili je probao nešto efikasno neka napiše komentar,možda će nekome biti od velike pomoći.jer ima toliko raznih pomagala ,ali treba sve isprobati kako bi se znalo koje najbolje djeluje.
To je sve isto i kod drugih problema u životu čovjeka.

Dodatak i savjeti iz blogova:Prvo se mora znati da li je problem psihičke prirode ili je fiziološki.Ako je psihičke ,onda će partnerica to riješiti i pomoći svom muškarcu u nevolji.Ali ako je ono drugo,onda ima toga toliko,a ovdje će se navesti nekoliko.Opet moram napomenuti,ako nekome ni ovo ne pomogne,biti će još recepata u narednom periodu.Mislim da su svi odmah probali orahe i med,ko nije neka proba.Uzme se kila i kila i pomiješa se,to se troši dnevno tri kašike u razamcima.Zatim,cimet s medom i vrlo malo vode,isto 3 puta dnevno.Dobri su začini biber,koprijander,karanfilći...Pomiješati svjež sok luka i opet s medom,taj med je prava stvar.

Dalje.Zob,kažu radi ko konj,ali šta konj jede?Zob.ovo se može koristiti i ko je zdrav,i veliki i mali,dobiva se  snaga i krv brže radi.najbolje je zob skuhati ,isitniti kroz mašinu za mljevenje mesa,dodati malo narendanih oraha i to zaliti medom i sve  izmiješati, ukrasiti s malo šlaga i jesti dnevno porciju.Može se napraviti više da imate za nekoliko dana(2-3- dana). Zob se može oprati,očistiti i sipati u vodu da proključa i kada se ohaldi popiti vodu .(U 2 dl vode sipati 2 kašike zobi.)

 Sada jedan malo škakljiv pokus,ja lično nisam probao,ali kažu da je dobar recept:Usitniti malo leda i staviti u lanenu krpu.To staviti kao oblogu iza vrata,na sastavu vrata i leđa.Držati samo jednu minutu,nikako više.Zatim to isto držati blizu srca jednu minutu i još jednu minutu ispod mošnica.Držanje duže od minute šteti zdravlju.Ko to izdrži 3 puta dnevno,a radi se nekoliko dana do željenih rezultata,svaka mu čast.Kažu da se isplati.
A od čajeva se preporučuju čajevi od pupoljaka breze,bokvica,neven,matičnjak,korijen maslačka je takođe dobar,te od sokova koktel peršun,mrkva,cvekla,celer i limun,s malo meda ,a ne mora med.Treba piti sedmično tri puta po jednu čašu u nekoliko mjeseci.Osim navedenog zdravo je za krv i drugo sve. Za kraj još jedan skroz škakljiv recept.Uzeti sjeme žare i malo listova,time trljati dno leđa,prvo malo namazati uljem i trljati koliko se može podnijeti,jednom dnevno,najbolje pola sata prije "posla".Jedan je čovjek probao i rekao je da diže iz mrtvih.
Ove recepte je teško svakodnevno uzimati,jer se konzumanti umore od svega,pa preskoće dan ili dva,i onda sve iz početka.Morate biti uporni,i ne može ništa preko noći.
A evo i još jednog savjeta ,kako bi se sve upotpunilo:Ako partnerka ne može ništa da učini da bude kako treba,onda se lijek mora potražiti u prirodi.Već je napisano šta sve može pomoći u toj situaciji,nelagodnoj,u kojoj se muškarac osjeća tako mali i bezvrijedan.Tu može pomoći psihički momenat,mora se biti uvjeren da se to neće desiti,zatim ne razmišljati puno o tome već o onome kako će ti biti lijepo.Tu je i priprema s pićem i jelom onim koji najviše volite,maženje i dr.a ne odmah navaliti misleći kako neće uspjeti ako bude odugovlačio.Ne treba to gledati kao fizičko,već kao ljepotu i nešto u čemu će dvoje da uživaju(nekada ih je i više). 

Od prirodnih sredstava prošli put je navedeno dosta,a sada samo da se dopuni .Važne su ljekovite trave kao što je maslačak koji upravo izlazi,raste i cvjeta,recepte o tome kako se pravi imate na internetu u izobilju,zatim je tu i kopriva ili žara,i ne treba puno pisati o njoj,ali se zna da popravlja krvnu sliku,tako i cirkulaciju,tj. ove dvije travke tjeraju krv na periferiju,tako da bi u ovom našem slučaju bile od koristi.Uz ovaj čaj ide malo meda ,ko smije da ga troši.Zatim više kretanja,jer to stvara volju,koja šalje mozgu impulse za ono što vi želite,znači morate i misliti o seksu ,kako bi podigli moral.Opet treba ponoviti ,ništa ne može preko noći,ali uz ovo i smirenu psihu dolazi rezultat,koji se ne smije propustiti.Trud nije uzalud.
label:potencija,čaj,lijek,cirkulacija,prirodni lijek,stres,ljekovito bilje,med,ljepota,liječenje biljkama,savjeti,ljekovite trave,muškarac,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.