Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Hemoroidi




Recepti za hemoroide.Ne zna čovjek koji ih nema koliko je sretan.Ne možeš dugo da sjediš,hodaš,stojiš....željan da se najedeš svega što voliš.Ko ih jednom osjeti uvijek su tu negdje.Šta da se radi....ko to zna.Recepata bezbroj.Ljekarskih terapija ,prirodnih mehlema ,svega ima ,a šta uzeti.Moj savjet svakom.Treba prvo ustanoviti radi li se stvarno o hemoroidima ili nečem drugom što ima sličnosti.Ako znate sto posto da je to ,onda krećite u akciju.Isprobajte sve što vam je preporučeno za to ,jer nikad se ne zna od čega može da bude korist.Vrlo je malo ljudi kojima odgovara isti lijek.Ali kad naiđete na nešto što vam odgovara uvijek imajte to uz sebe.Evo nekoliko praktičnih savjeta i recepata koje možete isprobati.
1.Poslije svake nužde oprati se sapunom kabašom onim pravim a ne parfemisanim.
2.Prije svake nužde namazati se nevenovom mašću.
3.Prilikom nužde sjediti kao na stolici u pravilnom položaju i odupirati se prstima o tlo.
4.Poslije nužde se namazati nevenovom kremom ili nekim drugim mehlemom za to.
5.Za unutrašnje koristite čepiće razne ali  su najbolji od kantarionovog ulja.Ima ih kupiti i u apotekama a možete ih i sami napraviti.

Evo vam recept koji je pomogao mnogima.Jedan dcl kantarionova ulja,jedna puna kašika nevenove masti,zagrijat i dodavati po malo pčelinjeg voska,na kašiki isprobavati gustinu.Kad bude dovoljno čvrsto stavite foliju u ravnu posudu razlijte i ohladite.Mora se držati u frižideru.Veličinu čepića izrežite po potrebi.Koristite poslije svake nužde, dok se ne saniraju .Uz sve to bilo bi super piti svaku veće pred spavanje čaj od nevena po jednu čašu.Pa probajte ne može vam naškoditi.A mnogima je pomoglo.




label:hemoroidi,stolica,masti,kantarion,ulje,lijek,čepić

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.