Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Kosa mi opada

Šta ću ?Ima dosta prirodnih preparata u apotekama,ali ima i onih koje možete sami napraviti.Uz malo truda,losion ili čaj za kosu je tu.Mnogi ne znaju kako da poprave izgled kose ili da produže vijek svojoj kosi.Ja sam pitao starije od sebe,kako uspijevaju da imaju dobru ,gustu,prirodnu kosu.
Od jedne gospođe sam saznao da jednom mjesečno prije pranja kose umuti žumance sa 2 kašike maslinova ulja i kašikom meda.To izmiješati i utrjajti u kosu dobro.Treba da odstoji bar pola sata.
Slijedi pranje kose i zadnje ide čaj od kamilice s malo sirćeta,time se sapere kosa.Ljeti se može opet malo čekati,ili da se sama kosa osuši,a zimi se normalno osuši,ali morate da izmaknete fen na pola metra od kose.
Dobro je i čičkovo ulje ali od maslinova ulja,to možete sami napraviti.Zatim ruzmarin u alkoholu ili rakiji da odstoji 20 dana i time se masira tjeme i kosa prije spavanja.Kod krugova u kosi,gdje nema nikako kose,pravi se čaj od kalopera i utrljava time ili se sam sok utrlja na to mjesto.
Za kratko vrijeme naraste nova kosa.Ali ovo zadnje je sigurno imalo za posljedicu stalne stresove,to se dešava najviše kod omladine.Ima još savjeta kao što je i to da biocin i cink regenerišu kosu i kožu,a ima ih u u kuhanom jajetu,musliju sa dodatkom badema i dr.



label:kosa,opada,čičkovo ulje,ljekovito bilje,trave,liječenje,ljepota,kosa

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.