Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Imunitet,prirodni lijek






Još o imunitetu.Zdravlje štiti imunitet.Da bi tako i ostalo moramo se čuvati.Preventive radi najbolje se dopunjavati prirodnim bogatstvom.Na primjer biljka ehinacea je jedna od tog bogatstva.Ova ljekovita biljka daje imunitet.Treba piti čaj od ehinacee ili tinkturu po 20 kapi svako jutro.
Uz ovo ima i drugih ljekovitih biljaka,kako što je pelin.Neki travari bez pelina ne mogu da rade,znači on je potreban svakom organizmu.Malo je gorak ali je spas.On je najbolji za želudac, kod želudačnih tegoba koje prati nadutost,pojačava apetit,izlučuje želudačni sok i td.
Pije se ovako:jednu manju kašiku pelina ,bilo kojeg,sipati u pola litra vrele vode,za 10 minuta procijediti i piti po jednu KAŠIKU s malo meda 3 do 4 puta dnevno.ako čaj bude pojak ,možete sipati manje pelina u vrelu vodu ili manje vremena da stoji u vodi.
Za dobar imunitet je potrebno otprilike vitamina C i E, te selena.Uz ovo ide polen koji mnogo pomaže i treba ga uzimati svakodnevno.


Jedan recept za imunitet,ovo je već negdje objavljivano ali da ne biste tražili recept ,evo ga opet:
1 kg meda
4 limuna(dobro oprati)
300 gr.oraha
150 gr. suhih grožđica
200 grama svježe  mrkve
Sve samljeti  i pomiješati s medom,jede se svaki dan 3 puta po jedna kašika prije jela.Djeca isto samo po malu kašiku.Ovo je posebno dobro za starije i bolesne.


imunitet,oslabljen imunitet,biljke za imunitet,kako popraviti imunitet,prirodno za imunitet,recepti za imunitet

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.