Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Novosti o cigaretama i zdravlju

Pušenje nije zdravo:Ovo zasigurno ne vole pušači,ali morate ovaj tekst  pročitati kako biste znali kakva je trenutna situacija sa onima koji  vole cigarete.

Zašto? Polovica svih pušača umire u mukama od posljedica duhanskog dima. Britanski su znanstvenici nedavno otkrili da svaka 15. cigareta dovodi do oštećenja DNK. Te se mutacije tijekom godina akumuliraju i naposljetku dovode do raka. Pušenje je tako odgovorno za 87 posto svih slučajeva raka pluća. 
No, manje je poznato da infarkti i moždani udari, uzrokovani pušenjem, ubijaju više pušača nego zloćudne bolesti.
Kada se ovo sve sabere,vjerujte da je istina.Okrenite se oko sebe i pogledajte koliko je u vašem susjedstvu  do sada umrlo od karcinoma pluća.Za godinu dana u mom susjedstvu ,gradu,manje ih je trojica mladih ljudi od 30 do 50 godina.Bili su strastveni pušači.
Međutim,ima ih nekoliko koji idu na kemoterapije,oni se bore za svoj život,ali i dalje svi puše.
Znači ne smeta im ako odu s ovog svijeta,onda bi bilo dobro kada bi se ti pušači nekako kontrolisali  sa čestim posjetama ljekarima,možda im može spasiti život ako se jave na vrijeme.Kontrola kod ljekara nije na odmet,to je savjet za duži i zdraviji život.
Za naučnike bi bilo bolje da izmisle cigaretu koja ne truje,možda bi i ne pušači zapalili koju kada im dođe gusto.To bi bio efikasan i zdrav lijek protiv stresa.

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.