Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Čišćenje organizma

    


Čišćenje organizma podsjeća na odbacivanje otpada - čišćenje u svakodnevnom životu. Proces odbacivanja i eliminacije suvišnih i štetnih tvari iznimno je koristan. Upravo gomilanje toksina stvara veće izglede za nastanak i razvoj bolesti. Potrebno je razložiti postupak "onečišćenja" kako bismo uspješno realizirali proces regeneracije i čišćenja.Najbolje je to uraditi domaćim sokovima i ljekovitim biljkama kao što su bokvica,maslačak,kopriva,stolisnik,rusomača id r.Sve ove čajeve spremite kao i svaki drugi čaj.jedna kašičica biljke ide na 2 dl prokuhane vode,treba da odstoji koji minut ,procijediti i piti u gutljajima.Danas bi bilo dovoljno 3 šolje čaja popiti.Kažem sebi danas ću piti čaj od koprive,sutra neki drugi, i tako dalje sve  u krug.
Sada malo o sokovima:
Sokovi nastaju odvajanjem vodenog od celuloznog dijela biljke. Najčešće cijedimo zrele plodove voća i povrća. Dakle, dobiva se tekućina u kojoj su otopljeni vitamini, minerali, kiseline, fitokemikalije. Pojmom fitokemiklije obuhvaćene su stotine biološki aktivnih spojeva pronađenih u biljkama.Citrusni sokovi obiluju karotenoidima, vitaminom C, folnom kiselinom, te kalijem.Sok od paradajza ili crvenog grejpa obiluje likopenom, dok luteina ima u zelenim listićima špinata.Uz svevremenu i moćnu jabuku, koja je osnova većine sokova, biraju se dijelovi svježeg i očuvanog voća i povrća, a okus se kreira po želji.Itd.
Čišćenje organizma domaćim sokovima i ljekovitim biljkama.

tags:Sokovi od celuloznog dijela biljke,domaćim sokovima i ljekovitim biljkama,ljekovite trave lva čaj,sokovi od povrća i voća,čišćenje organizma

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.