Pretplatite se na našu you tube stranicu koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd.

Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer razne teme je sadržavaju.
https://www.youtube.com/channel/UCy8Hde7OVnKbm4MX-qOvYuw

Popular Posts

Čišćenje organizma

    


Čišćenje organizma podsjeća na odbacivanje otpada - čišćenje u svakodnevnom životu. Proces odbacivanja i eliminacije suvišnih i štetnih tvari iznimno je koristan. Upravo gomilanje toksina stvara veće izglede za nastanak i razvoj bolesti. Potrebno je razložiti postupak "onečišćenja" kako bismo uspješno realizirali proces regeneracije i čišćenja.Najbolje je to uraditi domaćim sokovima i ljekovitim biljkama kao što su bokvica,maslačak,kopriva,stolisnik,rusomača id r.Sve ove čajeve spremite kao i svaki drugi čaj.jedna kašičica biljke ide na 2 dl prokuhane vode,treba da odstoji koji minut ,procijediti i piti u gutljajima.Danas bi bilo dovoljno 3 šolje čaja popiti.Kažem sebi danas ću piti čaj od koprive,sutra neki drugi, i tako dalje sve  u krug.
Sada malo o sokovima:
Sokovi nastaju odvajanjem vodenog od celuloznog dijela biljke. Najčešće cijedimo zrele plodove voća i povrća. Dakle, dobiva se tekućina u kojoj su otopljeni vitamini, minerali, kiseline, fitokemikalije. Pojmom fitokemiklije obuhvaćene su stotine biološki aktivnih spojeva pronađenih u biljkama.Citrusni sokovi obiluju karotenoidima, vitaminom C, folnom kiselinom, te kalijem.Sok od paradajza ili crvenog grejpa obiluje likopenom, dok luteina ima u zelenim listićima špinata.Uz svevremenu i moćnu jabuku, koja je osnova većine sokova, biraju se dijelovi svježeg i očuvanog voća i povrća, a okus se kreira po želji.Itd.
Čišćenje organizma domaćim sokovima i ljekovitim biljkama.

tags:Sokovi od celuloznog dijela biljke,domaćim sokovima i ljekovitim biljkama,ljekovite trave lva čaj,sokovi od povrća i voća,čišćenje organizma

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.