Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Lupanje srca



Srce:Ono štu su stari znali i ako se danas koristi može pomoći.
Posebno ako je srce u pitanju.Lupanje srca može biti kobno,zato je tu prva pomoć koja se u narodu koristi i danas.Tada se bolesniku odmah daje čaša zašećerene vode za dosta limunovog soka,a na srce se stavlja šest hladnih obloga jedna na drugu .
Od tada, jedan mjesec se pije čaj od određenih trava,i to:matičnjaka,petoprste steže, visoke berbernele(Pimpinella  magna) i korijena iđirota ,sve po tri grama.To se kvasi u 2 dl vode preko noći  ,a ujutro kuha pet minuta sve zajedno.Pije se samo po gutljaj.i tako dok se ne popije 2 dl danas.
Umjesto ovog čaja može se piti čaj od rutvice,40 dana i to na česrce.U šoljicu sipati 10 dkg vrcanog meda i 10 listića na sitno isjeckanih ,sve izmiještati i pojesti na česrce.
Uz ovo se može koristiti banje za noge,prvo tople banje  ,od odvara trine,zatim odmah iza toplih banja , hladne banje do plovine listova i samo jednu minutu,sa pokretom nogu kao da gazite po vodi.Ta raditi sedam dana.
Naravano, uz sve ovo ,potrebno se javiti svom ljekaru.


tags:ljekari i narodno liječenje,liječenje srvca ,ljupanje srca,čajevi za srce,narodni lijekovi za srce...ljekovite trave i bilje

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.