Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Narodno liječenje II dio - KAMENJE U BUBREZIMA




         Narodno liječenje .Ovo je jedno od najstarijih liječenja kamenja u bubrezima.Vjerovatno je svugdje prevaziđeno,i nekome će biti mnogo komplikovano posebno za onog ko nije imao vezu sa ljekovitim biljem ,kupkama,banjama ili bilo kakvim drugim narodnim liječenjem i starim izrazima.Kada su ovo pročitali oni koji su imali susret s kamenjem u bubrezima, kažu ima tu nešto slično ,što sui oni probali,samo jednostavnije,tako je jedan čovjek popio 8 boca bezalkoholnog piva "Bavaria" i izbacio je kamen iz bubrega i to veličine filtera od cigarete.Ali ko ima vremena,a nema u blizini dom zdravlja ili ovo pivo.
Najbolje je ovu vrstu terapije na vrijeme uzapočeti koristiti,jer kada dođe bol nema tog ko će sjediti ipariti se dok ga bol probada. Ovako ide staro liječenje ovog problema sa kamenjem u bubrezima:
Kada se kamenčići iz bubrega počnu odvajati nastupe užasne boli.U tom slučaju treba odmah uzeti pomiješano bademovog i orahovog ulja do 100 gr. istodobno sjedeći napariti se 20-25 minuta ,priprema : 5 gr.preslice koja je 15 minuta kuhana sa 3 litra vode.Sud sa kuhanom preslicom staviti u stalak, pa sjesti i dobro se pokriti.Nakn parenja treba leći u krevet  ,staviti električno jatuče pod leđa ili nešto slilčno ili se obložiti vrućim flašama ili termoforima.Uz to treba još prije parenja uzeti mlaku klismu od kamilice 1dkg na šest čaša  vode,i to vrućom vodom preliti ,nikako kuhati,5 minuta da odstoji poklopljeno i procijediti,a u cijev staviti 50 do 100 gr.maslinvog ulja.Svaka 2-3 sata treba klismu ponoviti.
Za piće najbolji je čaj od tucanih prženih košpica od šipka(divlje ruže).Na 2 litra vode stavi se 2 dkg košpica i kvasi se 12 sati  i dobro poklopljeno kuha 3 sata dok ne uvrije toliko da ostane 3/4  litra čaja Ujutro na česrce uzme se 1 šoljica od toga čaja toplog,prokuhanog sa jednom kašikom meda i limunovog soka,pola sata pred ručak drugu šoljicu i treću pola sata pred večeru. Ovaj čaj od šipka valja piti dnevno 30-40 dana
U pomanjakanju šipkovih košpica uzme se na pola litra zdravog crnog vina  po 10 gr.korijena žare,bibernele,slame od zobi i 2 gr. korijena od sladića.Kvasi se 12 sati i nakon toga poistiha kuha dobro poklopljeno pola sata.U drugu polovinu vina stavi se po 10 grama bogorodične trave,maćuhice  zvane i šarena ljubičica i carevo oko(Viola tricolor),preslice,Solomonovog pečata uglastog(Polygonum aviculare),pretucanih boba smreke i po 3 grama majčine dušice modro cvjetne,kantarije i pelina,sa 6 kašika meda.Kvasi se 12 sati i kuha 5 minuta dobro poklopljeno i da odstoji poklopljeno još 10 minuta,procijedi i pomiješaj sa vinom gdje je korijenje kuhano.
Kod ove bolesti osobito treba paziti na stolicu.kada se osjete bolovi ,stave se oblozi topli od preslice ili slame od zobi preko leđa,želudca,trbuha.Svakog dana  1-2 minuta treba po vodi hodati i sedmično uzeti 2-3 hladne polubanje sa pranjem leđa.
Neka se jede mlijeko slatko i kiselo,kuhana pšenica,ječam i 2 puta dnevno čorbu od prekrupe od zobi sa žarom(kprivom),salatu sa limunom i uljem od krstovnika,jagorčevine,maslačka i vodopije(konjogriza).
Od voća osobito  su dobre jagode,trešnje,jabuke i brusnice.


narodno liječenje ,kamenje u bubrezima,imam kamenje u bubrezima,kako se lilječi kamen u bubrezima,istjeravanje kamena iz bubrega,imati zdrave bubrege,kamenac u bubregu

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.