Pretplatite se na našu you tube stranicu koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd.

Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer razne teme je sadržavaju.
https://www.youtube.com/channel/UCy8Hde7OVnKbm4MX-qOvYuw

Popular Posts

Sigurna kupovina preko Iherba ono što vama treba je tu sa povoljnom poštarinom od 4 dolara te popust na veće iznose od 10 % https://www.iherb.com/?rcode=ARS0464

Riblje ulje I dioOvo pišu naučnici:Korist koju ljudski organizam može imati od ribljeg ulja često se potvrđuje, a najnovija istraživanja kažu da bi se godišnje moglo spastiti čak 10.000 života samo u Velikoj Britaniji kad bi se riblje ulje prepisivalo kao prevencija za srčane probleme. Kod onih koji su uzimali riblje ulje dvije godine, bilo je devet posto manje smrtnih slučajeva, a manje ih se javljalo i u bolnicu s daljnjim problemima.
Norveški istraživači su otkrili da među 3000 žena koje su uzimale riblje ulje kao djeca imaju znatno rjeđu koštanu masu od onih koje u djetinjstvu nisu koristile riblje ulje.

Sada o samom ribljem ulju:
Riblje ulje tip A je pročišćeno masno ulje dobijeno iz svježe jetre Gadus morrhua L. i drugih vrsta riba iz porodice Gadide. Riblje ulje, kojim su napunjene ove kapsule, sadržava znatne količine omega-3 masnih kiselina (EPA min 70 mg/g i DHA min 100 mg/g), kao i D-alfa-tokoferola zbog čega pomaže zaštiti srca i krvožilnog sistema. Zbog sadržaja vitamina A povoljno djeluje na vid, pogotovo kod kokošjeg sljepila i oštećenja rožnjače. Zbog vitamina D3 se koristi u preveniranju osteoporoze te kao sredstvo za jačanje organizma i opšte poboljšanje stanja zdravlja.Riblje ulje je od izuzetne važnosti za pravilan rast i razvoj djece. Regulira apsorpciju kalcijuma i fosfora iz digestivnog trakta koji su neophodni za rast i razvoj koštano-mišićnog sistema, pa se preporučuje u prevenciji rahitisa.


tags:riblje ulje,sadržaja vitamina A,za razvoj djece,Riblje ulje tip A

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.