Pretplatite se na našu you tube stranicu koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd.

Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer razne teme je sadržavaju.
https://www.youtube.com/channel/UCy8Hde7OVnKbm4MX-qOvYuw

Popular Posts

Sigurna kupovina preko Iherba ono što vama treba je tu sa povoljnom poštarinom od 4 dolara te popust na veće iznose od 10 % https://www.iherb.com/?rcode=ARS0464

Pritisak i vrućine


Pritisak sad skače sad opada,ove nesnosne vrućine tjeraju nas da se čuvamo što više u zaštićenoj zoni od sunca.Ali opet kad se navečer odmaramo ili legnemo da spavamo krvni pritisak opet djeluje i to više nego danju,o čemu se radi?
Da se ne bi mnogo razmišljalo najbolje je problem riješiti  kod ljekara,prvo da se vidi koliki je pritisak,kakvi su simptomi i šta preduzeti.
Ovo ne smije da se čeka,ako osjetite bilo kakve promjene ,pritisak u grudima,da vam trne ruka,nedostatak zraka,mučnina.Mnogi znaju kad im je visok pritisak ili nizak,ali ne mora biti.
Danas je mom prijatelju pozlilo,drhtale su mu ruke i mislio je da mu je pritisak skočio,sunca ga dohvatilo,uvijek mu je visok pritisak, pije lijekove i bude sve u redu ali danas prilikom mjerenja pritisak je bio 110 /60 ,znači da ne možemo tek tako znati koliki je pritisak ako nam nije dobro,bolje je provjeriti u najbližoj hitnoj pomoći ili apoteci  kako bi se na vrijeme reagovalo.Na vrijeme stići ljekaru je nerijetko  i spašavanje života.

tags:pritisak,u grudima,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.