Pretplatite se na našu you tube stranicu koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd.

Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer razne teme je sadržavaju.
https://www.youtube.com/channel/UCy8Hde7OVnKbm4MX-qOvYuw

Popular Posts

Sigurna kupovina preko Iherba ono što vama treba je tu sa povoljnom poštarinom od 4 dolara te popust na veće iznose od 10 % https://www.iherb.com/?rcode=ARS0464

Ljekovite trave

Ljekovite trave su svugdje oko nas i treba ih brati jer tada znamo da smo ih uzbrali u čistim predjelima daleko od vozila i smoga.ovdje je nekoliko trava koje možete brati jer su zasigurno korisne.
LJUPČAC - Levisticum officinale:Ljupčac intenzivno miriše na celer, a upotrebljava se list i eterično ulje iz korijena. Primjena mu je u industriji likera i u mesnoj industriji kao konzervans. U pučkoj medicini primjenjuje se protiv probavnih smetnji.

MASLAČAK - Taraxacum officinale:Sakuplja se cijela biljka.Listovi za salte,korijen začaja i tinkture ,cvijet za maslačkov med a stabljike su dobre za šećeraše i upalu jetre danas sažvakati do 10 stabljika.Čitava biljka sadrži holin, gorku tvar, škrob, koji se kod duljeg čuvanja pretvara u voćni šećer,saponin, mast, jedan encim, tragove eteričnog ulja, vosak, sluz, kaučuk, šećer, bjelančevinu,levulin i taraksin.Na fotki je maslačak čiji je cvijet prošao ali zato tu su stabljike koje su pune bijelog soka korisnog,te listovi zatim i korijen.


MATIČNJAK (pčelinja ljubica) - Melissa Officinalis:Matičnjak pospješuje izlučivanje znoja i vjetrova, stišava grčeve i umiruje živce,jača, čisti krv, veseli srce, krijepi duh, te tjera turobne misli. Imajući u vidu učestalost duševnih oboljenja, bolesti živaca, oboljenja probavnog sustava, srčanih oboljenja, možemo slobodno reći da matičnjak posjeduje ljekovita svojstva za liječenje tih oboljenja.


tags:ljekovite trave,maslačak,ljupčac,matičnjak,branje,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.