Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Ljekovite trave

Ljekovite trave su svugdje oko nas i treba ih brati jer tada znamo da smo ih uzbrali u čistim predjelima daleko od vozila i smoga.ovdje je nekoliko trava koje možete brati jer su zasigurno korisne.
LJUPČAC - Levisticum officinale:Ljupčac intenzivno miriše na celer, a upotrebljava se list i eterično ulje iz korijena. Primjena mu je u industriji likera i u mesnoj industriji kao konzervans. U pučkoj medicini primjenjuje se protiv probavnih smetnji.

MASLAČAK - Taraxacum officinale:Sakuplja se cijela biljka.Listovi za salte,korijen začaja i tinkture ,cvijet za maslačkov med a stabljike su dobre za šećeraše i upalu jetre danas sažvakati do 10 stabljika.Čitava biljka sadrži holin, gorku tvar, škrob, koji se kod duljeg čuvanja pretvara u voćni šećer,saponin, mast, jedan encim, tragove eteričnog ulja, vosak, sluz, kaučuk, šećer, bjelančevinu,levulin i taraksin.Na fotki je maslačak čiji je cvijet prošao ali zato tu su stabljike koje su pune bijelog soka korisnog,te listovi zatim i korijen.


MATIČNJAK (pčelinja ljubica) - Melissa Officinalis:Matičnjak pospješuje izlučivanje znoja i vjetrova, stišava grčeve i umiruje živce,jača, čisti krv, veseli srce, krijepi duh, te tjera turobne misli. Imajući u vidu učestalost duševnih oboljenja, bolesti živaca, oboljenja probavnog sustava, srčanih oboljenja, možemo slobodno reći da matičnjak posjeduje ljekovita svojstva za liječenje tih oboljenja.


tags:ljekovite trave,maslačak,ljupčac,matičnjak,branje,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.