Pretplatite se na našu you tube stranicu koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd.

Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer razne teme je sadržavaju.
https://www.youtube.com/channel/UCy8Hde7OVnKbm4MX-qOvYuw

Popular Posts

Sigurna kupovina preko Iherba ono što vama treba je tu sa povoljnom poštarinom od 4 dolara te popust na veće iznose od 10 % https://www.iherb.com/?rcode=ARS0464

BOLJI VID BEZ NAOČALA

Slab vid:Naslov sve govori,radi se knjizi koja opisuje kako se može opet dobro vidjeti,zahvaljujući istraživanjima dr.W. H. Batesa.Ovdje je opisan samo dio ove knjige koja vas vodi u novi svijet ,svijet dobrog vida.Na internetu se može pročitati cijela knjiga,veoma je zanimljiva,uživajte.
Zahvaljujući istraživanjima dr. W. H. Batesa, koja su trajala tridesetak godina, nastala je nova škola učenja o uzrocima i liječenju manjkavog vida, i osnivači ovog pokreta su uvjerljivo dokazali da manjkav vid nije u velikoj većini slučajeva posljedica stalnih promjena u obliku oka, već jedino funkcionalnih poremećaja koji se mogu odstraniti u mnogim slučajevima jednostavnim, prirod­nim načinima liječenja koji zabranjuju nošenje naočala.Batesov zaključak je da su mnogi slučajevi manjkavog vida posljedica naprezanja vanjskih očnih mišića, što s vremenom dovodi do promjene oblika očne jabučice. Ovo je temeljno načelo Batesovog sistema i tvrdi da se odstranjivanjem napregnutosti mišića mogu liječiti mnoga stanja manjkavog vida. U svojoj knjizi Savršen vid bez naočala, Bates daje detaljan opis eksperimenata kojima dokazuje svoju teoriju, a njegovo gledište za razliku od stare škole, donosi ohrabrenje svima onima koji pate od manjkavog vida, na temelju svakodnevnih uspjeha. kad jednom liječenje počne, nije neophodno da se sasvim prestane s nošenjem naočala (premda se tako postižu najbolji i najbrži rezultati), mnogi pacijenti su izliječeni a da su za vrijeme većeg dijela liječenja nosili naočale. Tokom liječenja mijenjali su naočale za sve slabije, dok im na kraju liječenja više nisu bile potrebne.
A evo i jedne vježbe za bolji vid, iz knjige:Ovako ide:Kad imate slobodonog vremena ,a poslije čitanja knjige,gledanja Tv ili rada za kompjuterom,radite vježbu relaksacije očiju, koja se zove "dlanovanje".Naslonite laktove na sto ili na koljena i dlanove protrljajte jedan o drugi ,da se ugriju.Stavite ih na oči lagano bez pritiskanja i opustite se.Ako nemate 20 minuta slobodnog vremena,radite vježbu 4 puta po 5 minuta.I kratke seanse su korisne da biste očuvali vid.Poslije seanse ustanite,protegnite se i udahnite duboko.Tokom ove vježbe mrak u očima odmara,toplota dlanova poboljšava cirkulaciju a u rukama stoji iscjeliteljska, moć koja obanvlja energiju.Oni koji imaju problema sa očima,treba da rezervišu više vremena za ovu relaksaciju.Ova metoda opuštanja spada u one najdjelotvornije.


naočale,slab vid,bolji vid,dalekovidnost,bolji vid bez naočala,lijek za bolji vid,kako da bolje vidim,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.