Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

BOLJI VID BEZ NAOČALA

Slab vid:Naslov sve govori,radi se knjizi koja opisuje kako se može opet dobro vidjeti,zahvaljujući istraživanjima dr.W. H. Batesa.Ovdje je opisan samo dio ove knjige koja vas vodi u novi svijet ,svijet dobrog vida.Na internetu se može pročitati cijela knjiga,veoma je zanimljiva,uživajte.
Zahvaljujući istraživanjima dr. W. H. Batesa, koja su trajala tridesetak godina, nastala je nova škola učenja o uzrocima i liječenju manjkavog vida, i osnivači ovog pokreta su uvjerljivo dokazali da manjkav vid nije u velikoj većini slučajeva posljedica stalnih promjena u obliku oka, već jedino funkcionalnih poremećaja koji se mogu odstraniti u mnogim slučajevima jednostavnim, prirod­nim načinima liječenja koji zabranjuju nošenje naočala.Batesov zaključak je da su mnogi slučajevi manjkavog vida posljedica naprezanja vanjskih očnih mišića, što s vremenom dovodi do promjene oblika očne jabučice. Ovo je temeljno načelo Batesovog sistema i tvrdi da se odstranjivanjem napregnutosti mišića mogu liječiti mnoga stanja manjkavog vida. U svojoj knjizi Savršen vid bez naočala, Bates daje detaljan opis eksperimenata kojima dokazuje svoju teoriju, a njegovo gledište za razliku od stare škole, donosi ohrabrenje svima onima koji pate od manjkavog vida, na temelju svakodnevnih uspjeha. kad jednom liječenje počne, nije neophodno da se sasvim prestane s nošenjem naočala (premda se tako postižu najbolji i najbrži rezultati), mnogi pacijenti su izliječeni a da su za vrijeme većeg dijela liječenja nosili naočale. Tokom liječenja mijenjali su naočale za sve slabije, dok im na kraju liječenja više nisu bile potrebne.
A evo i jedne vježbe za bolji vid, iz knjige:Ovako ide:Kad imate slobodonog vremena ,a poslije čitanja knjige,gledanja Tv ili rada za kompjuterom,radite vježbu relaksacije očiju, koja se zove "dlanovanje".Naslonite laktove na sto ili na koljena i dlanove protrljajte jedan o drugi ,da se ugriju.Stavite ih na oči lagano bez pritiskanja i opustite se.Ako nemate 20 minuta slobodnog vremena,radite vježbu 4 puta po 5 minuta.I kratke seanse su korisne da biste očuvali vid.Poslije seanse ustanite,protegnite se i udahnite duboko.Tokom ove vježbe mrak u očima odmara,toplota dlanova poboljšava cirkulaciju a u rukama stoji iscjeliteljska, moć koja obanvlja energiju.Oni koji imaju problema sa očima,treba da rezervišu više vremena za ovu relaksaciju.Ova metoda opuštanja spada u one najdjelotvornije.


naočale,slab vid,bolji vid,dalekovidnost,bolji vid bez naočala,lijek za bolji vid,kako da bolje vidim,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.