Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Zubobolja

Boli vas zub?Za prvu pomoć tu je ulje od klinčića-karanfilića.
Uzeti vate namočiti uljem od klinčića i staviti na zub,ako ne prestane za jedan sat opet ponoviti proceduru,ali i potražiti zubara.

Ovo će vam umanjiti ili smiriti bol do prvog zubara.Ali ako ipak ne možete brzo kod zubara a nemate ni karanfilića ulje ,potražite karanfiliće u kesici i stavite ih nekoliko u usta i muljajte,pomaže i to.Ukoliko nemate ni karanfiliće i kesici možete potražiti u začinima djumbira i crvene paprike uzmite po kafenu kašičicu od oboje sa nekoliko kapi vode da samo napravite kašicu od ono dvoje začina.Na vatu stavite te smjese pa na zub koji boli.Mislim da će i to dobro djelovati.
A prije neki dan sam morao isto da poradim ali nisam imao crvene paprike pa sam uzeo svjež korijen djumbira narezao komadić tanak i stavio na zub te stisnuo zube.Utrnulo je sve u momentu,pa sam opet stavio korijena na isti način dok nisam došao do zubara.Ne mogu zaboraviti koliko mi je pomogao djumbir u te svrhe.

Zaboravih i ovo ispiranje usne duplje kod zubobolje čajem ,najbolje je od nane ili kamilice,nakon čega idu već spomenuti lijekovi.Imate li vi neki  lijek za ovaj problem napišite  putem komentara.

tags:zubobolja,klinčići

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.