Pretplatite se na našu you tube stranicu koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd.

Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer razne teme je sadržavaju.
https://www.youtube.com/channel/UCy8Hde7OVnKbm4MX-qOvYuw

Popular Posts

Sigurna kupovina preko Iherba ono što vama treba je tu sa povoljnom poštarinom od 4 dolara te popust na veće iznose od 10 % https://www.iherb.com/?rcode=ARS0464

Inzulin i kilogrami-savjeti stručnjakaOdavno je poznato da prelazak na inzulinsku terapiju u velikom broju slučajeva rezultira neželjenim porastom tjelesne težine. Međutim, ako vam je propisano inzulinsko liječenje morate znati da nije nužno dobiti neželjene kilograme. Prvo treba razumjeti kako inzulin djeluje, a nakon toga poduzeti potrebne korake kako bi se smanjilo ili izbjeglo debljanje.

Koja je veza između inzulina i debljanja?

Inzulin je hormon koji regulira glukozu u krvi, odgovoran je za bolje iskorištavanje glukoze i to je sigurno jedan od mehanizama zbog čega se osoba na inzulinu deblja. Pojednostavljeno, prije korištenja inzulina mogli ste više jesti jer je glukoza odlazila s urinom vani. Sad kad koristite inzulin glukoza se bolje iskorištava i potrebno vam je manje hrane.
Brojite kalorije
Zapamtite, morate uzimati manje kalorija i to ne treba biti teško. Napunite hladnjak i smočnicu voće, povrćem i integralnim žitaricama. Smanjite porcije i izbjegavajte visokokalorične zalogajčiće kao što su različite čokoladice, peciva i slično.
Nemojte preskakati doručak
Istina, ako preskočite obrok uštedite par stotina kalorija, ali drastično usporite metabolizam i sve vam se vraća s kamatama.
Budite fizički aktivni
Bilo koja aktivnost koja vam odgovara. Minimalno 2,5 sati tjedno.
Uzimajte inzulin kako je propisano
 Izvor: www.mayoclinic.com 

tags:inzulin,dijabetes,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.