Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Bradavice

Bradavice su problem mnogih.Mnogi ne mogu ovo riješiti.Meni se desilo slično,i neki dan jedan čovjek kaže,uzmi puža golaća i namaži bradavice s njim,tako nekoliko dana ili noći.Sve bradavice nestanu. 




To još nisam probao,ali sam probao, one bradavice ,koje vise da vežem koncem svilenim,tako da im ne dolazi dotok krvi,i stalno se steže konac i za dan se osušila.Jer ja sam ubrzao taj proces cinkovom masti ,preko noći je otpala,stvrdla se kao kamen.Sada je tu samo mali ožiljak,tačkica. 
Od jedne žene sam sazanao da je sapunom za veš/kabaš/mazala oko bradavica deset dana i sve su nestale.Ima tih slučajeva raznih i svi rade dobro. Ali npr. kod jednog momka moji je čuo za smokvino mlijeko,mazao je i bradavice su se samo razmnožile.
Treba biti oprezan da se bradavica ne nakine. Kod ljekara ima lijekova za bradavice više,ali narod ko narod više vjeruje u narodno.
Na primjer,neko bradavice maže sa sokom od trave Rosopas,sok je naranđaste boje,i kako kažu oni uporni se izliječe.
Treba mazati tim sokom svaki dan po nekoliko puta i bradavice nestanu.
Jedna žena se kune da se riješila bradavica sapunom kabašem,onim koji ima ružan miris,kojim se nekada veš prao.
Svaki dan nakvasi sapun i namaže dobro po bradavicama ,koje je imala oko vrata.Tako deset dana i nestale su.Pokazuje vrat,nema ništa. 
I još samo ovo,bijeli luk i to treba probati,neko je to koristio spolja,ali može se i piti sok luka i limun razrijeđen vodom1:10,bradavice nestaju same.Ovaj recept ima na blogu vezano za imunitet.
Ako ima neko nešto što je probao i uspio,neka komentariše,svi savjeti su dobro došli.

tags:bradavice,kako se riješiti bradavica,lijek za bradavice,

10 comments:

  1. i sta je sada najbolje od ovoga koristiti?

    ReplyDelete
  2. evo najbolji lijek za bradavice:
    zapalite svijeću, uzmite iglu i zabodite u najveću bradavicu nekoliko milimetara. zatim stavite drugi kraj igle u plamen i držite dokle možete izdržat. tako tri puta. sve bradavice spadaju za nekoliko sati (ja lično probao). čuo sam i slina od puža da pomaže kreda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ovo sa svijecom zbilja radi ja sam probao

      Delete
  3. cuo sam da se bradavice uklanjaju kada se ispece kruh ona mast sto ostane da se njome namaze bradavica sedam dana i da ce nestat

    ReplyDelete
  4. Svi ovi prijedlozi mogu dobro doći,vrijedi probati.

    ReplyDelete
  5. nekome je uspjelo probajte,u veterinarskoj stanici kupite mast za baradvice.Iako je namijenjeno životinjama uspjelo je i kod čovjeka.Maže se tako što se samo po bradavici namaže.Za par dana bradavica spada.

    ReplyDelete
  6. Neko je pitao koji je sada od ovih recepata najbolji,neko je pomoglo jedno nekome opet drugo,potrebno je ići redom,pa koji recept upali.Neće svakome pomoći isti recept.

    ReplyDelete
  7. Imao sam strasan problem sa bradavicama i kondilomima u predjelu anusa i po spolovilu. Pojavljivale su se iz dana u dan nove i rasle su gotovo na oko.Bio sam ocajan i uvijeren da mi samo kirurg moze pomoci. Pozalio sam se dobroj prijateljici. Ona mi poklonila tekucinu koju je sama napravila. Radi se o rosopasu. Rekla mi je da moram biti uporan. Svaki sam dan na oboljela mjesta nekoliko puta nanosio tu tekucinu. Nakon mjesec dana dogodilo se pravo cudo. Sve je nestalo, doslovno nestalo.

    ReplyDelete
  8. Zelim ukazati i na jedan primer koji se na zalost fatalno zavrsio. Sestra moga prijatelja, tada mlada devojka sa CG primorja, upotrebila je smokvino mleko za uklanjanje mladeza koji je imala na bedru. Mladez je bio malo veci i ocigledno od onih koji se ne smeju dirati. Na zalost, mesto sa mladezom je burno reagovalo, a kako se ona ni tada nije obratila lekaru, vec je cekala da reakcija nestane sama od sebe, nastupile su komplikacije i ona je u kratkom vremenu preminula. Znam da se saveti o kojima ovde govorite odnose na bradavice a ne na mladeze, ali nije lose ukazati i na ovo, posebno mladim ljudima koji mnogo ne razmisljaju o upozorenjima i mogucim posledicama.

    ReplyDelete
  9. A kako se rješiti bradavica na stopalima? Imam ih puno, naravno da nisu iste kao ostale koje spominjete po tijelu. Male, sitne, uvučene su zapravo pod kožu....Pa još i kurje oči usput. Grozota stvarno. Ima li tko koju pametnu? I provjerenu naravno.

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.