U novoj studiji američkih naučnika dokazano je da prehrana bogata bobičastim voćem bogatog antioksidansima usporava proces starenja i liječi mnoge zdravstvene tegobe.
'Borovnice, kupine, maline i jagode te grožđe mogu usporiti neizbježni proces starenja tako što aktivna supstanca pterostilben iz ovog voća blagotvorno djeluje na moždane funkcije i sposobnosti', tvrde naučnici i stručnjaci .
Pterostilben je antioksidans koji možemo naći u bobičastom voću, jagodama , kupinama i grožđu, a dokazano štiti od preranog oksidacijskog stresa moždanih ćelija.
Ovo voće je bogato i biljnim fenolima, posebno flavonoidima koji imaju jaka antioksidativna svojstva. To su ujedno i pigmenti od kojih potiče boja tih plodova i njihov karakterističan okus. imaju ulogu imunološkog sistema biljke i pomažu biljci.
U kombinaciji s antioksidativnim vitaminima (vitamin C, E i provitamin A), koji povećavaju njihov učinak, flavonoidi vežu slobodne radikale i na taj način čuvaju integritet stanice. Stoga se savjetuju za jačanje imuniteta kod slabokrvnosti i umora i za ublaživanje različitih alergijskih i upalnih simptoma.
Bobičasto voće smanjuje rizik od nastajanja nekih vrsta karcinoma kao što su rak želuca, jednjaka, debelog crijeva i pluća. Najviše takvih flavonoida, među kojima je antikancenogeni kvercetin, sadržavaju ljuske ribizli, borovnice i crnoga grožđa.
Osobe s prekomjernom tjelesnom težinom isto tako u svoje jelovnike mogu uvrstiti bobičasto voće koje je niskokalorično, a bogato biološki vrijednim tvarima, važnima za regulaciju metabolizma.
'Borovnice, kupine, maline i jagode te grožđe mogu usporiti neizbježni proces starenja tako što aktivna supstanca pterostilben iz ovog voća blagotvorno djeluje na moždane funkcije i sposobnosti', tvrde naučnici i stručnjaci .
Pterostilben je antioksidans koji možemo naći u bobičastom voću, jagodama , kupinama i grožđu, a dokazano štiti od preranog oksidacijskog stresa moždanih ćelija.
Ovo voće je bogato i biljnim fenolima, posebno flavonoidima koji imaju jaka antioksidativna svojstva. To su ujedno i pigmenti od kojih potiče boja tih plodova i njihov karakterističan okus. imaju ulogu imunološkog sistema biljke i pomažu biljci.
U kombinaciji s antioksidativnim vitaminima (vitamin C, E i provitamin A), koji povećavaju njihov učinak, flavonoidi vežu slobodne radikale i na taj način čuvaju integritet stanice. Stoga se savjetuju za jačanje imuniteta kod slabokrvnosti i umora i za ublaživanje različitih alergijskih i upalnih simptoma.
Bobičasto voće smanjuje rizik od nastajanja nekih vrsta karcinoma kao što su rak želuca, jednjaka, debelog crijeva i pluća. Najviše takvih flavonoida, među kojima je antikancenogeni kvercetin, sadržavaju ljuske ribizli, borovnice i crnoga grožđa.
Osobe s prekomjernom tjelesnom težinom isto tako u svoje jelovnike mogu uvrstiti bobičasto voće koje je niskokalorično, a bogato biološki vrijednim tvarima, važnima za regulaciju metabolizma.
Bobičasto voće usporava starenje,Borovnice, kupine, maline i jagode,tjelesna težina se reguliše,Bobičasto voće usporava starenje,Bobičasto voće smanjuje rizik od nastajanja nekih vrsta karcinoma,Borovnice, kupine, maline i jagode,poboljšaj krvnu sliku,popravi krv,očisti krv
No comments:
Post a Comment
Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.