Pretplatite se na našu you tube stranicu koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd.

Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer razne teme je sadržavaju.
https://www.youtube.com/channel/UCy8Hde7OVnKbm4MX-qOvYuw

Popular Posts

Sigurna kupovina preko Iherba ono što vama treba je tu sa povoljnom poštarinom od 4 dolara te popust na veće iznose od 10 % https://www.iherb.com/?rcode=ARS0464

Liječenje glinom I dio

Glina ima izvanrednu moć obnavljanja, jednako kao sunce, zrak i voda. Kada je unesemo u naše tijelo ili se njome namažemo, glina prepoznaje bolest i izvlači je iz tijela.kao pomoć pri liječenju, najbolja je glina iz donjih slojeva. Takva glina nalazi se na dubini od približno dva metra, a sloj je debeo od 15 do 30 centimetara. 

Negativno naelektrisani dijelovi gline ponašaju se kao magnet i na taj način privlače pozitivno naelektrisane slobodne radikale koji se proizvode u tijelu, izvlače ih i eliminišu iz tijela. Glina tako čisti rane, gnoj, uklanja otoke, smanjuje upale, ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje, a i moćno je sredstvo za detoksikaciju. Liječi i želučanu kiselinu, ešerijihu koli, bolove u kostima, anemiju... Sadrži puno silicija, kalcija, magnezija, željeza i titana, što pojačava njen potencijal liječenja i raznih drugih bolesti.


Postoje različiti recepti za liječenje glinom izvana – kada se upotrebljava kao oblog, maska ili pakung – i iznutra – kada se pije otopljena u vodi ili kao čisti prah. Terapiju glinom važno je provoditi dosljedno, te koristiti dodatna sredstva kao što su bijeli ili crveni luk, jaje, limun, čaj od šimšira, bazge i majčine dušice. 


tags:liječenje glinom,glina kao lijek,liječenje glinom izvana,terapija glinom,Glina,No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.