Pretplatite se na našu
you tube stranicu
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

O jetri i ljekovitim travama


Jetra

          


Često se problemi ili bolesti jetre odmah povezuju sa alkoholom, iako poteškoće sa jetrom mogu imati i ljudi koji ne piju ni kap alkohola.
Pored alkohola, jetru opterećuju i hemijski lijekovi, nečistoće iz zraka, teški metali u hrani, plombama, kozmetici, stres, ljutnja, loša ishrana puna masti, mesa, šećera, premalo vode i kretanja. 

Pojačan osjećaj umora, praćen glavoboljom ili smanjenom koncentracijom, pored dovoljno sna, može imati uzrok u slabosti jetre.
Ukoliko vam je već kod manjih količina alkohola muka, to može značiti da jetra već ima probleme.  
Da bi mogla provariti masti, jetra treba žučnu kiselinu. Problemi u probavi masti imaju sljedeće simptome: svijetla stolica, gasovi u crijevima, osjećaj pritiska u desnom dijelu stomaka, proljev ili zatvor.
Kod začepljenja žučnog kanala (kamenac, upala ili grč) koji može imati uzroke i na psihičkom planu, ne dolazi samo do bolova jetre, nego i do promjene stolice.  
Jetra učestvuje i u razgrađivanju hormona. Njena slabost može dovesti do dodatnih simptoma kao što su smanjena potreba za seksom, problemi sa potencijom, povećanje grudi kod muškaraca ili migrena. 
Promjenom načina ishrane i uzimanjem biljnih preparata koji čiste i jačaju jetru može se pomoći ovom važnom organu.
Najbolje biljke za regeneraciju jetre su; gujina trava (osljebad,sikavica) lat: Silybum marianum , artičoka,idr. Ukoliko se preparati sa ovim biljkama uzimaju redovno neko vrijeme (najbolje nekoliko mjeseci), dolazi do čišćenja jetre, regeneracije oštećenih i stvaranja novih ćelija jetre.

Pored ovoga potrebno je koristiti B vitamin,a preporučuje se uz to i  hepalip forte,gdje je skoro sve što je potrebno za oštećenu jetru.

tags:jetra,ošećena jetra,problemi sa jetrom,obnova jetre,regeneracija ćelija jetre,čišćenje jetre,česti problemi kod jetre,liječenje jetre

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.