Pretplatite se na našu
you tube stranicu
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Voće i povrće ima manje vitamina nego ono proteklih godina

Novo Američko istraživanje koje je pratilo 13 glavnih nutrijenata u voću i povrću pokazalo je poražavajuće rezultate, odnosno značajno smanjenje količine  tih nutrijenata u voću i povrću, tako da voće i povrće nije više onako zdravo kako je bilo ranije. Činjenica je da i sami opažamo promjene u okusu, jer npr. paradajz iz plastenika, kojih na tržištu ima i zimi i ljeti, imaju prilično slab okus, dok "pravi" okus  imamo priliku upoznati kad ih uberemo u nekom domaćinskom vrtu, gdje rastu na suncu i u  zemlji gnojenoj prirodnim gnojivom. 
Rezultati govore o smanjenju oko 38% i to u količini bjelančevina, vitamina C, fosfora,željeza i riboflavina u odnosu na količine zabilježene prošlih desetljeća. Što brže biljkaraste, to je manje mogućnosti da se u njoj važni nutrijenti razviju domjere u kojoj bi se razvili da biljka raste polako, na suncu i uprirodnim uvjetima. Sve ovo ima znanstveno objašnjenje – važni nutrijenti sintetiziraju se u biljkama, a što biljka manje vremena ima za apsorpciju važnih sastojaka iz tla i sunčeve svjetlosti, to će se manje vitamina, minerala, bjelančevina i ostalih nutrijenata u njoj sintetizirati. 


voće i povrće s manje vitamina,domaće voće i povrće,zdravo voće i povrće

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.