Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Slatko od lubenice

 
Kako se pravi slatko od lubenice?
Gornji se zeleni sloj kore od lubenice odstranjuje oštrim nožem, tako da ostaje samo bijeli sloj. Ovako očišćena se sječe na komade veličine 2×2 cm. ili u raznim oblicima .Tako se isječeni komadi lubenice stave u veliku zdjelu za kuhanje, naliju se hladnom vodom i ostave desetak minuta da uzavriju. Zatim se ta voda izbacuje i nalijeva se nova hladna voda. Ovako se postupak ponavlja 6-8 puta da bi se na kraju komadići lubenice dobro iscijedili od vode.

U drugoj se posudi zasebno stavlja šećer sa hladnom vodom i ukuhava se dovoljno gusti šerbet.Komadići lubenice se pažljivo stavljaju u šerbet i polako se kuhaju. Dodaju se šipke vanile, karanfilići i na šnite isječeni limun i sve zajedno se kuha još 20-tak minuta.Kad je slatko gotovo, makne se sa vatre i pokrije vlažnom krpom da odstoji oko 12 sati. I sipa se u tegle.Probajte.

tags:zdrava hrana,zdravo jedi,lubenice,,slatko od lubenice

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.