Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Grožđe je lijek


Crno grožđe - ekstrakt crnog grožđa je čudotvorni lijek protiv srčanog udara.
Čaša vina dnevno odavno je poznata kao neizostavan dio mediteranske dijete preporučljive srčanim bolesnicima, a sad je dokazano da je svježe voće ustvari zdravije.
U kori i sjemenkama grožđa nalaze se vlakna koja se prilikom pravljenja vina iz voća
odstranjuju.

Istraživanja provedena na ljudima pokazala su da ova vlakna sadrže mnogo antioksidansa koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Za razliku od drugih sjemenki i žitarica koje su bogat izvor ili antioksidansa ili vlakana, crno grožđe ima oboje.

Ekstrakt crnog grožđa mogao bi reducirati visinu krvnog pritiska i kolesterola do 14 % a kao dodatak mediteranskoj dijeti, zasnovanoj na vinu, maslinovom ulju i paradajzu, rizik od srčanih bolesti smanjio bi se za nevjerovatnih 50 %.

Grožđe valja jesti s opnom i sjemenkama, u kojima je velika količina proteina. Grožđe treba samo dobro oprati i jesti

Deset dekagrama svježeg grožđa ima 73 kalorije energetske vrijednosti, a u suhom grožđu ima čak 269 kalorija. Od minerala u grožđu ima: kalija, fosfora, kalcija, magnezija, sumpora, natrija, klora, bakra, cinka i željeza.

Tko ima manjak navedenih minerala, valja jesti grožđice (umjesto svježeg grožđa) jer je u njima tri puta veća količina ljudskom organizmu potrebnih minerala.

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.