Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Pijavice za dobro zdravlje


Narodno liječenje je efikasno.Sjeća se jedna gospođa svoje nane koja je znala kako da riješi problem bolova u leđima.

Imala je ona pijavice koje je držala u staklenoj boci.Kada osjeti potrebu uzme bocu otvori je i nasloni otvor boce na dio tijela gdje želi da se pijavice zalijepe.I tako je i bilo,prisjeća se ova gospođa.
Nana je otvorila bocu i nasumice otvor pritisnula na kičmu,nije mogla vidjeti šta se dešava na leđima u tom trenutku,dok je ova gospođa koja je tada bila djevojčica sve vidjela.Pijavice su navalile prema izlazu i njih najmanje 7-8 se zalijepilo za kožu .Tada je djevojčica povikala da nana zatvori bocu.Ipak su pijavice poslije nekoliko minuta same otpale.
Navodno da je to bio znak da su one odradile posao koji su trebale,to jest isisale su krv iz dijela kičme gdje su se zalijepile.Nana je stavila čist zavoj na mjesto gdje su bile pijavice a pijavice je uvaljala u lug od izgorenog drveta poslije čega ih je oprala i vratila u bocu s vodom.
Poslije toga nanu nisu bolila leđa,a pijavice je pokušala postaviti na koljeno  te na noge i rukeali pijavice nisu htjele da se zalijepe,te nana na to kaže da vjeruje kako su ti dijelovi zdravi i pijavice neće da se zalijepe,a gledale su kako pijavice kruže i traže mjesto gdje bi se zalijepile. Eto još jedan narodni lijek koji se nekada koristio i bio je veoma efikasan.
.

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.