Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Ciste u dojkama

Ciste u dojci su česta tema kod žena i veoma često se traži nešto više na ovu temu.Da na biste lutali po internetu ovdje možete pročitati ono osnovno na temu ciste  u dojkama ili dojci.

Može se sa sigurnošću reći da su ciste šupljine ispunjene tekućinom koja može biti prozirna, mliječna,  smeđe boje ili krvava. Ciste se  mogu napipati osobito ako su smještene blizu površine kože ili su veće od 1 cm,dok u dubljim slojevima dojki, osobito kod većih  dojki počesto ih nije moguće napipati tj.pronaći.
Kako nastaju ciste?Ovo pitanje je veoma teško  i može se reći da uzrok može biti nepoznat a mogu nastati i kao posljedica povrede.Jedna je gospođa pala i povrijedila dojku ,druga je kako ona reče radila je nalaz mamografije i od tada ima cistu na dojci,kod jedne gospođe je bilo slično ali je na vrijeme rekla ljutito svom ljekaru da ima obzira da je njena dojka veća i da pazi kako će uraditi mamografiju.

Ovo je bilo smiješno osobama kojima je pričala ova gospođa kako je sve proteklo ali ako znate što bi se moglo dogoditi nesmotrenošću bilo od strane ljekara ili s vaše strane tada nije ništa smiješno, itd. 



Ciste ponekad uzrokuju bol u dojci. Za otklanjanje boli u dojci, osobito kod većih cista ljekar može tankom iglom isprazniti tekućinu iz ciste i tečnost se ispituje. Ljekar  zapaža je li cista nestala nakon što je ispražnjena.
 Ukoliko je tekućina krvava, smeđa ili mutna i ukoliko se ponovno pojavi nakon ispražnjavanja nakon 3 mjeseca, potrebno je da  se hirurški odstranjuje jer je, iako rijetko  moguć  razvoj raka dojke u stjenci ciste.Ovo je teoretski moguće.
Ne treba brinuti već na vrijeme uraditi za svoje zdravlje što je potrebno a to je redovno ići na kontrole i to važi za sve žene a kod kuće samokontrola povremeno pregled pred ogledalom...

tag:ciste u dojci,ciste u dojkama,bol u dojci,mamografije,

5 comments:

  1. Poštovani,
    mogu Vam se pohvaliti da na zadnjem UTZ dojki nisu mi našli niti jednu cistu,
    Lijepi pozdrav iz Hr.

    ReplyDelete
  2. Poštovani,

    mamografija je jako štetna za zdravlje kao i vađenje cista. Čovjek se treba zdravo hraniti i neće imati tih problema, treba izbjegavati hranu s umjetnim hormonima u sebi. Ricinusovo ulje smanjuje cistu na prirodni način, ja ga već duže vrijeme koristim i mogu reći da je jako unčikovito. Namazati prije spavanja i staviti pamučnu tkaninu na grudi.
    Sretno!

    ReplyDelete
  3. Savjeti i recpeti iz vašeg iskustva biti će na ovoj stranici objavljeni

    ReplyDelete
  4. Pozdrav svima drago nam je da nas pratite možete objaviti ovdje vaše komentare u vezi cisti u grudima kako bi ste razmijenili iskustva a možete nas kontaktirati putem gmaila koji je tu gore objavljen

    ReplyDelete
  5. Bol u lijevoj dojci imam i stavljam obloge od maslinovog ulja a citam daje dobar ulje od nacurka koliko trebam staviti odloge dani nestalo

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.