Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Sirće od divljih jabuka je lijek.....


Sirće od divljih jabuka(zukve) je lijek .Mnogi opovrgavaju ovu činjenicu navodeći da prorjeđuje krv,ali ima toliko recepata i savjete mnogih stručnjaka da ke sirće zdravo i da ga treba svaki dan koristiti.Jedan moj poznanik je pričao kako je neki njegov susjed stariji čovjek pio sirće godišnje i po 36 litara.

Kako,pa lijepo,svaki dan po jednu dl razmuti u krigli vode i to danas popije,u to može sipati i kašičicu meda ako nema dijabetis.

Stručnjaci navode da se može koristiti i ovaj recept koji je provjeren:svaki dan dvije kašike sirćeta sipati u pola litra prokuhane vode ,tek kada se umlaći,  te u to sipati meda dvije kašike i to je lijek za razne bolesti  a najbolje djeluje kod regulisanja varenja,slabe cirkulacije,gušobolje,stalnog umora i kod bolje razmjene materija u organizmu.

Ja činim slično samo prije ove tečnosti uzmem mali kašiku samljevenih raznih sjemenki sa maslinovim uljem te zalijem s pola čaše mlake vode u kojoj je kašičica domaćeg sirćeta i kašika meda.Može se ponekad i koja kad limuna sipati u ono prvo,tada razbija i kamen u bubrezima i žuči,dobro i za prostatu,ciste itd.
.
tag:cirće,zdravlje,za prostatu,slabe cirkulacije,krv

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.