Pretplatite se na našu you tube stranicu koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd.

Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer razne teme je sadržavaju.
https://www.youtube.com/channel/UCy8Hde7OVnKbm4MX-qOvYuw

Popular Posts

Sirće od divljih jabuka je lijek.....


Sirće od divljih jabuka(zukve) je lijek .Mnogi opovrgavaju ovu činjenicu navodeći da prorjeđuje krv,ali ima toliko recepata i savjete mnogih stručnjaka da ke sirće zdravo i da ga treba svaki dan koristiti.Jedan moj poznanik je pričao kako je neki njegov susjed stariji čovjek pio sirće godišnje i po 36 litara.

Kako,pa lijepo,svaki dan po jednu dl razmuti u krigli vode i to danas popije,u to može sipati i kašičicu meda ako nema dijabetis.

Stručnjaci navode da se može koristiti i ovaj recept koji je provjeren:svaki dan dvije kašike sirćeta sipati u pola litra prokuhane vode ,tek kada se umlaći,  te u to sipati meda dvije kašike i to je lijek za razne bolesti  a najbolje djeluje kod regulisanja varenja,slabe cirkulacije,gušobolje,stalnog umora i kod bolje razmjene materija u organizmu.

Ja činim slično samo prije ove tečnosti uzmem mali kašiku samljevenih raznih sjemenki sa maslinovim uljem te zalijem s pola čaše mlake vode u kojoj je kašičica domaćeg sirćeta i kašika meda.Može se ponekad i koja kad limuna sipati u ono prvo,tada razbija i kamen u bubrezima i žuči,dobro i za prostatu,ciste itd.
.
tag:cirće,zdravlje,za prostatu,slabe cirkulacije,krv

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.