Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Helikobacter pylori - bakterija



 Helikobakter pilori je bakterija koja napada donji dio želuca i dvanaestnika gdje stvara gastritis,čir na želucu i druge probleme sve do težih posljedica ako se ne liječi.Nekada ni lijekovi ne mogu pomoći,kao što je trojna terapija koja se inače preporučuje. 

Pošto je atrofični gastritis povezan sa pojavom malignih bolesti želuca (jer je na drugom mjestu po učestalosti u svijetu), sve je više onih koji drže kako infekciju valja spriječiti i suzbijati u mlađoj dobi, jer to može biti najdjelotvornija metoda sprječavanja pojave gastritisa, čira ili karcinoma želuca u kasnijoj dobi.Veoma je opasna kombinacija inficiranost bakterijom Helicobacter pylori uz istovremeno pušenje, korištenje alkohola, nezdrave hrane (pržena hrana), kao i nekih lijekova (salicilati, hormonalni preparati, antibiotici, narkotici) jer dolazi do stalnog oštećivanja sluznice želuca te erozije (razaranja) tkiva želuca.

Osim trojne terapijemopež se koristititi i prirodni lijekovi iz narodne medicine.Tako se može primijeniti trojna biljna terapija na bazi divljeg pelina,karanfilića i crnog oraha koje se može naručiti puteminterneta i kažu da je ta terapija 100 % djelotvorna.Uz ovo je potrebno misliti što unosimo od hrane jer je potrebnopojačati vitamin K i izbjegavati stresove itd.
.

tags:bakterija,

1 comment:

  1. Popio sam trojnu terapiju cijelo to vrijeme imao sam urednu stolicu kakvu nikad nisam imao.

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.