Pretplatite se na našu
you tube stranicu
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Reishi gljiva-ganoderma lucidium


Reishi gljiva sadrži polisaharide koji zaustavljaju tumor.Tako da u većoj dozi od oko 5 grama postižu se ovi rezultati.
Ova gljiva jača imunitet,smanjuje pritisak i holesterol i da je efikasna kod kardiovaskularnog sistema.
Tako je mnogima pomogla kod bolova u grudima od stresa i kod arterijskih hroničnih oboljenja a pomaže i kod neuroloških problema.Reishi gljiva pomaže i kod jetre,bubrega,pluća,pankreasa i srca.
Nuspojave ako se koristi duže i neprekidno može izazvati malu toksičnost i alergiju.
Neki mali privrednici su se snašli tako što su uzgajali ovu gljivu ,pomoću koje se može lijepo zaraditi.


tags:holesterol,reiši gljiva,tumor,

1 comment:

 1. Reishi i na našem tržištu.Imam manju količinu ove gljive ali dovoljno za bar desetak onih kojima je potrebna.Osim raka, reishi može pomoći u liječenju jedne od najvećih ubojica: kardiovaskularnih bolesti. Reishi je također učinkovit u snižavanju krvnog tlaka i razine kolesterola, zahvaljujući polisaharidima beta-glukana i hetero-beta-glukana kao i još jednom aktivnom sastojku poznatijem kao ganoderična kiselina.
  Ja koristim po jednom receptu mog fitoterapeuta i zadovoljan sam time.Pošto je teško nabaviti ovu gljivu našao sam načina da je nabavim povoljno tako da i vama mogu ponuditi po povoljnoj cijeni.
  Za recept koji ja koristim potrebno je 10 grama ove gljive.Zatim 1 kg meda pravog naravno,10 grama kurkume,10 grama Shitake gljive,te 20 ml tinkture Ehinacea koje se može nabaviti u apotekama.Gljive se samelju u prah ili što sitnije da su.Sve se dobro izmiješa i ostavi da prenoći.Ja koristim za jetru ,imunitet i jačanje kostiju.A može se koristiti za mnogo toga pa i za najteže bolesti.Koristi se po jedna kafena kašičica prije jela(triputa dnevno) a po preporuci poznatog fitoterapeuta.Može i jedna kašika dnevno ujutro po ustajanju ako nemate vremena za onu prvu varijantu.Potrebno je prije upotrebe malo promijestiti drvenom kašikom.
  U svjetskoj medicini preporučuje se paralena upotreba shitake i reishi gljiva, kao odlična kombinacija u borbi protiv tumora, izrazitog porasta imuniteta posebno u tretmanima osoba oboljelih od AIDS-a.Zaštita koju Reishi nudi kod bolesti srca i moždanog udara je doista izvanredna. Srce štite tvari kao što su steroli, ganoderična kiselina, kumarin, manitol i polisaharidi. Stručnjaci vjeruju da ganoderična kiselina uklanja višak kolesterola iz krvi, smanjuje krvni tlak, smanjuje ljepljivost trombocita i ima pozitivno djelovanje na srčanu aritmiju. Kod istraživanja provedenog na 54 osobe s povišenim krvnim tlakom koje nisu reagirale na lijekove, uzimanje reishija tri puta dnevno tijekom četiri tjedna , bilo je dovoljno za znatno niži krvni tlak - navodi se u studiji Burtona Goldberga.

  Šaljem poštom(običnom ili brzom po želji,plaćanje po prijemu) ili bi neko došao lično, ja sam u Visokom.
  Ko nema sve što je potrebno za ovaj recept ,ja mogu napraviti ovu smjesu imam pčele i svoj med.Samo što bi neko morao doći do mene po pripravak ili bih poslao poštom ali u plastičnoj tegli ili flaši šireg otvora.U tom slučaju šaljem samo unutar BiH jer je za druge zemlje skupa poštarina zbog težine.O cijeni bi se dogovorili.info je :omangogle@gmail.com

  ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.