Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Visok krvni pritisak(tlak),u pomoć!


Visok pritisak:Evo par savjeta iz prakse kod visokog pritiska-tlaka: Neki dan sam na jednoj stranici napisao post o holesterolu ,ima veze sa ovim jer isti lijek liječi oboje.Radi se o domaćem sirćetu,na čašu vode ide jedna kašika sirćeta i to popiti ujutro na česrce.

Drugo: Svako jutro na česrce(natašte) tokom četrdeset dana nakapati n a kocku šećera sok od tri lista čuvarkuće i kocku sisati dok nestane.Sve je jednostavno a djeluje.
Evo i jedan recept koji je za imunitet ,ali je u stvari predobar i kod visokog pritiska i povišenog holesterola: Pet limunova oguliti i 30 čehna bijelog luka oguliti,te sve to samljeti u mašini za mljevenje mesa ili se nekako snađite,može se narendati.To sve staviti u 2 litra vode te na vatru dok ne baci ključ(provri).
Skinuti s vatre i ostaviti 24 sata poklopljeno.Zatim procijediti i može se piti.Po receptu je 3 puta dnevno po 1 dcl,ali je obavezno ujutro i pred spavanje,da ima vremena djelovati.
Ovo mogu piti i djeca.Oni koji imaju nizak krvi tlak ,mogu piti manje količine ovog sirupa,na primjer po kašiku ili pak po malu kašičicu,ali da pije.Ovi recpeti bi trebali biti od pomoći.


label:krvni tlak,visok krvni pritisak,holesterol,krvni pritisak

2 comments:

  1. Kako leciti poviseni pritisak kod omladine. Moj sin je vitak, bavi se sportom, na pregledima je sve u redu. Lekove izbegavamo da koristimo, a i kada koristi bitno ne deluju.

    ReplyDelete
  2. On mora biti uporan,i redovno da koristi neki od ovih recepata,te limunada bez šećera,ujutro na ćesrce i još jednom u toku dana.Zatim poslije jela progutati dva čehna bijelog luka bez žvakanja,može ih popoloviti radi lakšeg gutanja,i samo tako se neće osjećati luk.Od čajeva piti rusomaču,ona reguliše pritisak ma kakav on bio. Pozdrav

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.