Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Zdravlje sačuvajte

Sačuvati zdravlje možemo na razne načine iz prirode.Jedan od savjeta je napraviti mast koja će vam zadržati zdravlje na nivou.Mnoge bolesti vam neće moći ništa jer ćete koristiti nešto prirodno i kao zaštitu od bolesti.Po receptu to je sastav od jednog jajeta domaćeg ako je moguće,400 ml kantarionovog ulja ili samo maslinovog i jedan komadić od 60 grama pčelinjeg voska.
Od skuhanog jajeta uzmite žumance i izgnječite ga.Udrugu posudu od emajla sipajte ulje i dodajte vosak te sve na laganoj vatri kuhajte dok se vosak ne istopi.Kada čujete neko pucketanje u posudi tada ubacujte dio po dio  žumanca kada ulje počne da pjeni skinite posudu sa vatre.Stalno se miješa kašikom i opet vraća na vatru sve dok se svo žumance ne ubaci i pomiješa sa ostalom sadržinom.Kada smjesa dobije smeđu boju skinite sa vatre i pustite da se ohladi.Može se držati u staklneoj teglici i koristiti po potrebi.Konzumira se pola kašičice tri puta dnevno ako je neki problem u unutrašnjosti organizama dok se spolja mogu stavljati obloge ili utrljavati na bolna mjesta ali da se malo zagrije.
Ova smjesa je dobra kod bronhitisa,angine,otitisa,hemoroida,modrica,otvorenih rana pa i gangrene zatim mnogo ženskih bolesti...
U frižideru može stajati bar 10 mjeseci.

Tags:mast,zdravlje,

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.