Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Kosti,kičma,zglobovi...

Kosti i kičma:Tema je popularna i evo još o tome.Ko ima problema sa ovim ,nema mu druge nego da i ovo pročita.
Nedavno sam pisao o plavim beonjačama,jer su veza sa ovom temom,da napomenem,čovjek tada već od djetinjstva ima problema sa kostima,krhke,lomljive,slabe.I tada se ne prestaje ići doktoru.Ali ima i drugih stvari koje djeluju da kosti bole ,naravno osim promjene vremena ,tu su bolesti unutrašnjih organa.
Možda je neko operisao debelo crijevo ,pa ga više ne bole leđa ili neki dijelovi kostiju,ili je kod žena neka operisala ženske stvari i sada je već dobro i kičma itd.Vodeći se tim činjenicama,i sam doktor(možda fizijatar)ne zna šta bi uradio.Jer njegov dio posla je odrađen,obavljene su fizikalne terapije,terapije injekcijama,lijekovima i dr. i opet ništa.
Znači da kako narod kaže"Zec leži u drugom grmu".Potrebno je izvršiti detaljne pretrage cijelog organizma,a to malo koji doktor predlaže.Jedna osoba je čitav život imala anemiju,a poslije jedne operacije,koju je slučajno imala na prijedlog hematologa,nema više anemije.

Eto za sada toliko,i ovo je sve bilo iz iskustva drugih.

Evo tema u vezi plavih beonjača:Nikad ne znaš gdje možeš saznati nešto o sebi.Imati plave beonjače i nije loše,lijepo stoji,ali šta se krije iza toga,zašto su takve boje.Raspitivali smo se svugdje,i godinama tražili odgovor.Mnogi doktori su ispitivali,gledali nalaze,i neki dan se otkrilo šta je to.Nasljedna bolest,simptomi su slabe kosti,lomljive kosti,osjetljiva koža,gluhoća,problemi sa zubima,nedostatak nekih zuba npr. dvojki i dr. Bolest ze zove Osteogenesis Imperfecta ,tip 1A su između ostalog plave sklere i to je blaži oblik ,a ima puno ,puno težih oblika.Tako gledajući oko sebe,porodično skoro svi imaju isti problem,a to je kosti,kičma.
Ovo je samo uvod u sve ovo.Ima još uskoro.

tags:plavwe beonjače,OI,kosti,

5 comments:

  1. Imao sam problema sa kicmom pre nekoliko godina, znam koliko je to nezgodno.

    ReplyDelete
  2. Jedan doktor je rekao :ustani rano i neće te više boliti kičma.

    ReplyDelete
  3. Pozdrav, zanima me što znate o gihtu. Jedan od ukućana ima problema sa zglobovima pa pokušavam doći do korisnih savjeta iz prve ruke kako najbolje raditi na prevenciji. Na medicinskom portalu sam došla do nekih korisnih savjeta pa ako netko hoće pročitati evo link. prevencija gihta

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.