Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Jetra i problemi s njom III dio



Jetra je jedini organ koji se regeneriše,obnavlja.Jedan pijanac kaže,imam alkoholnu jetru,pijem i pijem danima,kada osjetim da me nešto žulja sa desne strane,ja prestanem piti 40 dana.Tada se liječim,jedem mlad sir sa sirišta. Uz to pije neke čajeve kao što je maslačak i konjogriz i još neke i eto .Obnovi kaže jetru.I opet pije,ali neki alkoholičari ne mogu da ne piju. 

Ovaj uvod sam čuo od jednog čovjeka,ne znam je li to tačno ,iako postoji mogučnost.Viđam tog čovjeka ,uvijek je pijan. Ja ne pijem alkohol,ali imam drugih problema sa jetrom,i liječim je 4 godine od virusa,kako po bolnicama tako i kod kuće.U dobrom je stanju jetra,ali kada pojedem ili popijem nešto što nisam trebao onda to osjetim u desnom rebarnom luku.Sasvim je drugi problem imati problema s jetrom bez virusa i drugačije s virusom.Bez virusa jetra ozdravi za čas,ali i s virusom može biti dobra dok virus ne poludi.Tu lijeka nema,bar ga nije niko još izmislio.To jest ima ga za nekoga.Kako to?Pa kako sam ranije pisao,svaka bolest ima lijek,ali isti lijek nije za svakoga lijek iako je ista bolest u pitanju.Zašto?

Na primjer ,moj organizam se nije izborio sa virusom,takvih je oko 10 % u svijetu,a ostalli virus pobijede,tj. njihov imunitet stvori antivirus i posao je završen.Antivirus ubija virus.I to ostaje u krvi te osobe,i množi se svaka kontrola ima ga više.Znam osobu koja je to sve prošla.
Ali isto tako i virusa ima više ,ako organizam nije stvorio antivirus,onda to postepeno prelazi u cirozu. Slažem se da ima lijek npr. za hepatitis C,ali nije za sve sa tim virusom,a nekima se i vrati za mjesec ili pola godine.Dok za one sa hepatitisom B nema lijeka.Ko se vakcinisao na vrijeme protiv virusa hepatitisa B,taj je sretan,i bezbjedan 5 godina.A šta ćemo sa onih 10%,koji su zaraženi i ne mogu se izliječiti. Isprobao sam sve vrste čajeva koji postoje,u knjigama travara bivše Juge i dalje,i ništa.Napravio sam čaj za jetru,od 6 trava,pomogao sam dobrom drugu koji ima alkoholnu jetru,sada je zdrav,a ja i dalje nosim svoj virus.Pio sam i čaj koji liječi žuticu za 4 dana,i ništa,jer je žutica izliječiva,a ja nisam imao simptome žutila,niti bilo kakve druge.Neko mi je rekao da ima lijek,izliječila se jedan žena od hepatitisa C,i još troje ne znam od kojeg hepatitisa.To sam pio i opet ništa.Još se nisam predao,napravit ću čaj sam,samo treba vremena. Kako sam ga dobio.

Doktori kažu,iglom je najčešće.Nisam se drogirao nikada,čuvam se cijeli život od svega.Čujem od onih s kojima se viđam a imaju isto to,da su prilikom operacije dobili virus,kako kažu fasovali virus.Neko je rekao da je kod zubara bio i to je to,jedan čovjek se obrezao na konzervu,opet drugi momak sa Ilidže pio puno hladne koka kole,i jedva ostao živ,nekome je prilikom seksa prešlo bar tako kažu doktori,a ja sam čitao da je to možda mogućnost jedva 2 %.Pa onima na dijalizi neka je Bog na pomoći ,kao i onima koji rade za tim aparatima.I tako dalje. Svakom savjetujem da se vakciniše na virus hepatitisa B i da svako treba provjeriti ima li taj virus.Ko zna koliko sam ja to nosio ,dok nisam odlučio da dobrovoljno dam krv i tu sam sve saznao.Čeka me doživotna dijeta. Ne mogu više pisati,jer ima toga može se knjiga napisati.Da ne bih kružio okolo ,evo kako se može dobiti taj virus: Hepatitis B se može prenijeti spolnom aktivnošću. to je neki mali procenat,jer nezaštićen partner tada prima vrlo malo virusa,te se u najvećim dijelom slučajeva organizam odbrani.A čestim djelovanjem ,organizam stvori antivirus,i više mu niko ne može dati taj virus ,na bilo koji način,može dati ,ali organizam ga odmah odbija,i povečava broj antivirusa u krvi.Ovo važi i za ostale varijante oboljenja ,ako je virus u manjim količinama unešen u organizam.Trudnice s hepatitisom B mogu prenijeti virus na dijete. 
Vjerojatnije je da će djeca postati kronični nosioci virusa nego odrasle osobe. Jer virus može ući kroz posjekotine, ogrebotine i druge ozljede kože. Rizik postoji i za zaposlene u bolnicama izložene ljudskoj krvi i proizvodima od krvi, policajce, vatrogasce, zaposlene u institucijama za mentalno oboljele, zatvorenike, i emigrante iz područja u kojima je stopa obolijevanja visoka. Također se zna da se virus prenosi zagađenim medicinskim instrumentima, osobito onim koji se koriste kod više od jedne osobe. Po mom mišljenju igla i instrumenti medicinski su glavni problem.
Ovo napominjem iz iskustva u razgovoru sa onim koji imaju virus,a ima ih dosta.Osobe izložene povećanom riziku su intravenski narkomani i homoseksualci. Hepatitis D se pojavljuje samo kod osoba s hepatitisom B.
Moram samo još napomenuti da je tu i hepatitis C,o kojem će se drugi put pisati. Osobe kod kojih postoji velik rizik obolijevanja od hepatitisa C uključuju intravenske ovisnike o drogama, intranazalne ovisnike o kokainu, osobe koje su se podvrgle body-piercing-u, i primaoce transplantiranih organa.
 Čini se da promiskuitet kao i dugotrajne spolne veze sa zaraženim partnerom povećavaju rizik. Rizik se povećava s učestalošću spolne aktivnosti i intimnog ponašanja, kao što je korištenje zajedničke četkice za zube. Osim ako infekcija kod trudnice s ovim virusom nije jaka, nije vjerojatno da će ga prenijeti na dijete. Čak i uz ove faktore rizika, još uvijek se za 40% bolesnika ne zna način zaraze ovim oblikom hepatitisa.U samo 10 % zaraženih virus prelazi u hronični hepatitis.Ovo su oni koji nemaju sreće.Da se ne bi neko isprepadao,po nekima ovo nije ništa.A u većini slučajeva bolest se održava ,tako da ne ide na gore,ako ste se javili na vrijeme.
Zato opet naglašavam,kontrolisati se jednom godišnje,ili vakscinisati to je najbolje,kome nije kasno.Znam da je to dosadno hodanje po domu zdravlja i bolnicama,ali vjerujte, isplati se.




label:jetra,jetrena,žuč,liječenje jetre,hepatitis,sve o jetri,čaj za jetru,lijek za jetru

1 comment:

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.