Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Jetra II dio

Kakvi recepti i hrana mogu popraviti oboljelu jetru?Odgovor je da tih recepata ima na desetine,a hrana treba da je dijetalna.Ovdje će biti opisani neki recepti koji bi mogli spasiti našu jetru.

Evo odmah da ne duljimo dalje,prvi recept protiv zapaljenja jetre: kao dopunska terapija je 50 grama suhe nane i po 10 grama matičnjaka,očajnice,petrovca(stolijek),kore krušine i trave ive.Sve se ovo može nabaviti u apoteci ili kod travara na pijaci,kojih ima u izobilju.

Možete sami napraviti sebi ovaj napitak,koji se troši ovako:tri kašike ove smjese sipati u pola litra ključale vode,ohladiti i poslije sedam osam sati procijediti i piti tri puta dnevno po šolju i to prije jela na pola sata.Ko smije jesti slatko to godi jetri,kao što je šampita od domaćih jaja,jedna dnevno i tako 40 dana.Ovo je savjet koji je isproban i djeluje povoljno.
Zatim gdje je u pitanju virusni hepatitis recept je sljedeći:po 100 gr.steže i korijena iđirota i po 75 gr.korijena iđirota i cvijeta lipe.Pomiještai sve i sipati 2 kašike u 0,5 l vrele vode te t,o usuti u termos bocu.Ujutro procijediti  i tečnost popiti na 4 puta danas,uvijek prije jela na pola sata .Uz ovo ide  i savjet da se ne pije voda ,ako se ne mora,već piti čaj od listova mrkve.pravi se ovako:4 kašike lista preliti sa l litar vrele vode i to piti u tokom danaKo ovo ne može ,onda neka pije kompot od čitavih jabuka,a jabukel ldomaće ne guliti već ih skuhane kli čitave kasnije jesti poslije obroka ili između obroka.jetra će vam biti zahvalna.Nastavlja se.


label:jetra, jetra, tri puta dnevno, caj, lijek, trava, iva,recepti,cvijet lipe, čaj

No comments:

Post a Comment

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.