Pretplatite se na našu
you tube stranicu-priroda zdravlje za 10
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Čir na želucu

Čir u želucu.Ovo baš zeza mnoge.Ne smiju ljudi pošteno ni jesti.Zato sam obratio pažnju i neki savjet za čaj protiv čira na želucu nije naodmet. Odmah da pređemo na stvar.Recepti: 1. Uzeti jednake dijelove bokvice lista,dunje lista,kamilice cvijeta,kunice sa cvijetom.Tri kašike ove smjese sipati u o,5 litara ključale vode.Ostaviti da stoji 2 sata i piti pola sata prije jela. 


2. Ovaj recept se pravi isto kao prethodni,samo je druga smjesa trava:list kadulje,list bokvice,dunjino sjeme i korijen bijelog sljeza. 3. U smjesu ide 7 kašika kunice s cvijetom,6 kašika pitome nane,5 kašika kičice,4 kašike lista šumske jagode,1 kašika kadulje i 1 kašika pelina.Jednu kašiku ove smjese sipati u 1 litar vode da kuha jednu minutu.Kada se ohladi ,procijediti i piti pola čaše prije jela i pola čaše poslije jela.Dok se prije samog jela uzima jedna kašika maslinovog ulja.A u toku dana po malo piti svježeg kupusovog soka. neko će se naći u ovim receptima,i onda blago njemu. Ima toga dosta,ali bolje je ovako po malo.
A sada će biti i priče onih koji su se izliječili na sasvim jednostavne načine,ali sa dozom rizika za sluznicu.Ovo sam se dugo mislio da li da napišem.Ali, danas sam sreo čovjeka koji je taj recept isprobao.Nisam ga mogao poznati,krupan,jak,čvrst,veseo.Prije sedam godina taj čovjek je izgledao tako mršav,blijed,jadan,žalostan,razočaran u život.Tada su mu rekli doktori da ima tri čira na želucu.Imao je bolove u prsima ili malo niže i nije spavao po cijelu noć.Šta je uradio?Uzeo je dva kg živog kreča i stavio u kantu od 1o litara te nasuo vodu čistu.Poslije 48 sati kada se to sve sleglo,pio je tu vodu .Ujutro 1 dcl i naveće 1 dcl.Tako 40 dana.Na kontroli gasrtoskopije u Sarajevu,nije imao čireva.Sada je to drugi čovjek.Danas mi je rekao da je uz ovu vodu još trošio čuvarkuću,po dva lista ujutro i naveće.Ja nemam tih problema i nisam to probao,ali mu vjerujem.Sam izgled njegov sve govori.
Evo i jedan recept iz knjiga:Čajne mješavine: - 40 gr. Bijelg sljeza - 40 gr. Korijena gaveza - 20 gr. Slatkog korijena Ovu čajnu mješavinu preliti sa hladnim čajem kamilice,da odstoji 2 sata ,dobro promiješati i procijediti.Piti na pola sata prije svakog jela.Pa ko šta voli ili ko šta smije probati.




label:čir na želucu,čir,čirevi,bolovi,čajna mješavina,čaj,gavez,sljez,želudac,recepti,nana,ljekovite biljke

9 comments:

  1. znate sto,svidjela mi se vasa prica,i vjerujte da vam i ja na neki nacin vjerujem,moj tata je isto imao dosta problema sa cirem na zelucu,dva puta su mu pucali i tako,i hvala Bogu izlijecio je se.. ali sto je sada najgore,znate kako kazu,kakav otac takav sin.. imam jake bolove u trbuhu a tek su mi 22 god,i neke stvari sto bi cinio,zapravo nemogu,kad god sam isao doktorima,uvijek su mi govorili da je to normalno,al ja to tako negledam i nevjerujem im,jer ja osjecam ono sto oni nevide.. znam da sigurno nije cir,ali nadam se da cu doznati jednog dana sto je.. pa bi volio bilo tko da se je nasao u tim situacijama,neka se javi ovdje na komentare..
    imam bolove u lijevom dijelu trbuha,10-ak cm od pupka,i veoma nezgodno boli,pa nemam ni apetita,nekad me pusti i jedem desetak dana i sve bude u redu,al nakon toga me uhvati i 10-ak dana nemogu jesti od bolova i stogod pojedem pobratim.. eto sve od mene,hvala onima koji se javi.. velik pozzz svima!

    ReplyDelete
  2. Evo jos jednog iskustva gdje pomaze tradicionalni narodni lijek. Naime dugo se nije znalo da cir izaziva bakterija, pa se i nije tretirao ispravno. Taj lijek sa krecom logicki pomaze jer je "spalio" bakteriju. isto tako uspjesno djeluje ako u litru domace loze pokiselite par komadica korjena hrena i strucak pelina. Ostavite na osuncano mjesto barmjesec dana, a onda se pije naraste svako jutro po 1 cep :)

    ReplyDelete
  3. bolujem od cira na zelucu...imam jake bolove nemogu disati!imate li kakva iskustva ili savjete?sta bi trebao jesti ili piti kakve cajeve...

    ReplyDelete
  4. Za početak odmah popi tople vode

    ReplyDelete
  5. Za Alena: imao sam, a i sad imam, slicnih problema..gastritis

    Nenad

    ReplyDelete
  6. interesira me nećije uspješno iskustvo o prirodno lijećenje štitnjaću sa travama(poćetni stadij u djeteta od 17 god

    ReplyDelete
  7. promjene na štitnjači u tom periodu su sigurno nastale zbog nekog pubertetskog osjećanja koje nije mogao niko da razumije i dijete je ostalo usamljeno sa svojim problemom ,može biti da je neka vrsta ljubomore u pitanju i tome slično.Nemojte domah krenuti na hormonalnu terapiju??? Prvo bi trebali da dijete ode kod psihologa i na taj način da se dijete oslobodi stresa.kad prorade hormoni i nastanu problemi onda slobodno dijetu dajte kapi od valerijane da se malo smiri-Tako če se smiriti i štitana .Na početku liječenja treba svaku veće pred spavanje po 5-10 kapi valerijane da popije.Kako vrijeme bude odmicalo svaku drugu veće pa tako da se počne smanjivati da dati samo po potrebi.Trebalo bi biti od pomoći ako nije čelijsko oštećenje štitne.Lično iskustvo

    ReplyDelete
  8. zanima me dali je ovo sto ja imam cir na zelucu...peckanje iznad pupka nakon jela 2-3 sata,nakon ponovnog uzimanja jela peckanje odma prestaje...

    ReplyDelete
  9. Da ne biste nagađali javite se svom ljekaru,može biti samo gastritis ili neka bakterija ali provjera je najbolja.

    ReplyDelete

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.