Pretplatite se na našu you tube stranicu koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd.

Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer razne teme je sadržavaju.
https://www.youtube.com/channel/UCy8Hde7OVnKbm4MX-qOvYuw

Popular Posts

Sigurna kupovina preko Iherba ono što vama treba je tu sa povoljnom poštarinom od 4 dolara te popust na veće iznose od 10 % https://www.iherb.com/?rcode=ARS0464

Kašalj,astma....ljekoviti sirup domaćiMnogi su pitali za neki ljekoviti recept u vezi kašlja i astme,pa evo ide odličan recept.Ovaj sirup pomaže kod  kašlja,bronhitisa i astme.Uzmu se,u kasno proljeće mlade šišarike sa borova i operu,one treba da budu tek ubrane.U teglu se stavlja red šišarika red šećera,tegla se prekrije celofanom i stavi se na jako sunčano mjesto.To stoji sve dok se šećer ne otopi,kada se otopi,ne mora sav jer rijetko se otopi 100% ,uzeti sterilnu gazu i procijediti u čiste tegle.

Mogu se dodati mlade drške od borova i tada je ljekoviti sirup još bolji.A umjesto šećera u jednu teglu može se pomiješati med,koji je efikasniji kod hronični oboljenja respirativnog sistema.
Treba  se čuvati na hladnom mjestu a ako se koristi svakodnevno može i na sobnoj temperaturi jer može stajati duže vremena a da se ne pokvari.

tags:kašalj,sirup,ljekoviti,

1 comment:

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.