Pretplatite se na našu
you tube stranicu
koja govori o prirodnom liječenju,ljekovitim travama,savjetima,recepti za koje niste znali itd. Stranica na You tube je napravljena za cijelu porodicu jer sadržava razne teme uglavnom korisne.

Popular Posts

Kašalj,astma....ljekoviti sirup domaćiMnogi su pitali za neki ljekoviti recept u vezi kašlja i astme,pa evo ide odličan recept.Ovaj sirup pomaže kod  kašlja,bronhitisa i astme.Uzmu se,u kasno proljeće mlade šišarike sa borova i operu,one treba da budu tek ubrane.U teglu se stavlja red šišarika red šećera,tegla se prekrije celofanom i stavi se na jako sunčano mjesto.To stoji sve dok se šećer ne otopi,kada se otopi,ne mora sav jer rijetko se otopi 100% ,uzeti sterilnu gazu i procijediti u čiste tegle.

Mogu se dodati mlade drške od borova i tada je ljekoviti sirup još bolji.A umjesto šećera u jednu teglu može se pomiješati med,koji je efikasniji kod hronični oboljenja respirativnog sistema.
Treba  se čuvati na hladnom mjestu a ako se koristi svakodnevno može i na sobnoj temperaturi jer može stajati duže vremena a da se ne pokvari.

tags:kašalj,sirup,ljekoviti,

1 comment:

Vaš komentar će biti provjeren te objavljen ili ne objavljen.Komentari upućeni vlasniku bloga neće se objavljivati.